Arhiva vesti
                   

DOM ZDRAVLjA BUJANOVAC DOBIJA SPECIJALISTE INTERNE I OPŠTE MEDICINE

5. Novembar 2021.

Bujanovac – Beograd - Početkom sledeće godine stanovnici opštine Bujanovac, odnosno Dom zdravlja, dobijaju specijalistu interne i opšte medicine, poručuju nadležni iz Doma zdravlja.

“Uskoro ćemo imati specijalistu interne i opšte medicine i to će, nadam se, da podigne kvalitet zdravstvenih usluga“, rekla je direktorka ove ustanove dr Daliborka Pavlović.

Ističe da se Dom zdravlja suočava sa nedostatkom specijalista medicine rada, oftamologa, i da je reč o situacijama koje su se mogle predvideti kao što je odlazak zaposlenih u penziju ili smrtnih slučajeva.

“Za sve što treba da se realizuje mora se ranije misliti. Trenutno smo u nedostatku sa pedijatrima jer smo za kratko vreme, u roku od 5 godina, ostali bez šest specijalista pedijatrije, pa je došlo do nekih kadrovskih rešenja u cilju očuvanja kontinuiteta rada“, kaže direktorka.

Direktorka pojašnjava da su lekari koji su radili u Školskom premešteni u Predškolski dispanzer (Pedijatri Lela Jovanović I Aferdita Mustafa).

„ Postoji satut koji definiše da se pedijatrija realizuje kroz predškolski i školski dispanzer. U prodškolskom dispanzeru mogu da rade samo pedijatri, dok se školski može pokriti i lekarima opšte medicine, zbog čega su i usledili premeštaji, a ne zbog nečije želje ili samovolje“, objašnjava direktorka Pavlović.

Bujanovački Dom zdravlja trenutno zapošljava specijalistu ginekologa, dermatologa, radiologa, urgentne medicine, pedijatra, pneumofiziologa i specijalistu ORL medicine.

Izvor: Bujanovačke, Koordinaciono telo