Arhiva vesti
                   

DODELjENE DIPLOME NA BUJANOVAČKOM ODELjENjU EKONOMSKOG FAKULTETA IZ SUBOTICE

27. Septembar 2018.

Bujanovac – Svečanim uručenjem diploma na Odeljenju Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu, 54 studenta i zvanično su promovisani u diplomirane ekonomiste.

Radi se o četvrtoj generaciji diplomaca od 2011. godine, kada je u Bujanovavcu otvoreno ovo Odeljenje, koje je deo Univerziteta u Novom Sadu.

Dekan, Aleksanadar Grubor podsetio je da Ekonomski fakultet u Subotici koji postoji od 1960. godine preko 20 hiljada studenata steklo diplome koje su priznate u svetu.

„Na našem Odeljenju u Bujanovcu zvanje diplomirani ekonomista do sada je steklo 116 kandidata. Od toga 77 srpske i 39 albanske nacionalnosti“, istakao je Grubor i dodao da je prošle godine po prvi put u Bujanovcu master studije upisalo 25 svršenih diplomaca.

Grubor je podsetio i na saradnju sa Državnim univerzitetom u Tetovu, zahvaljujući kome albanski studenti mogu da 30 posto nastave prate na maternjem jeziku.

Jelena Stojković iz Vranja otkriva kako planira da narednog meseca u Bujanovcu upiše i master studije ali i to da sa tek stečenom diplomom planira odlazak u inostranstvo.

„Diplomirala sam na odseku za agroekonomiju i agro biznis i planiram da posao tražim u inostranstvu jer je ova diploma priznata u svetu, ne krije Jelena i naglašava da je više nego zadovoljna znanjem stečenim u Bujanovcu.

Izvor: Bujanovače i Koordinaciono telo