Arhiva vesti
                   

DOBAR ODZIV GRAĐANA ZA LEGALIZACIJU ORUŽJA

22. April 2015.

Vranje, Bujanovac, Preševo - Odziv građana u akciji legalizacije oružja u Pčinjskom okrugu je zadovoljavajući, izjavio je inspektor za oružje Policijske uprave u Vranju Žižan Ilić

„Na polovini smo akcije, relativno sam zadovoljan, a videćemo kako će biti do kraja. Imamo i promocije", rekao je Ilić.

Promocija legalizacije oružja u Vranju trajaće tri dana, dok je štand na kome građani mogu da se informišu o načinu legalizacije postavljen u pešačkoj zoni u Vranju. Slični štandovi biće postavljeni u utorak u Bujanovcu, a u sredu u Preševu.

„Mislim da će i tamo akcija uspeti jer imamo podnetih zahteva za registraciju oružja. Građani mogu oružje u ilegalnom posedu da predaju u policijsku stanicu u mestu prebivališta, koja izdaje oružni list ili potvrdu o predatom oružju i na tome se priča završava", kazao je Ilić.

Ilić je podsetio da se legalizacija oružja vrši prema novom Zakonu o oružju i municiji koji je donet 4. marta 2015.godine, kao i da su akcije legalizacije oružja u Srbiji organizovane i 2003 i 2007. godine.

Informisanje građana o legalizaciji oružja sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Centrom za kontrolu lakog naoružanja jugoistočne Evrope i Evropske unije.

Izvor: Beta, Akter i Koordinaciono telo