Arhiva vesti
                   

ĐORĐEVIĆ U MEDVEĐI POSETIO PORODICU SA DESETORO DECE

26. Avgust 2019.

Medveđa Najbrojniju porodicu u Opštini Medveđa, koju čine roditelji sa desetoro dece, posetio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević, koji im je poklonio dva lap top računara i obećao da će im Vlada Srbije obezbediti bolje uslove za život u narednom periodu.

"Ne zaslužuje niko u našoj državi da živi u ovakvim uslovima i zato ćemo se kao država potruditi da pomognemo da ova deca dobiju potpuno nove uslove za život. Vlada Republike Srbije pružiće podršku i pomoć, ne samo ovoj, već svakoj porodici u Srbiji u skladu sa svojim mogućnostima. Želimo da naši građani žive bolje i da im u njihovoj zemlji bude najbolje”, istakao je Đorđević.

Kako je saopštilo Ministarstvo, Đorđević je obišao i Centar za socijalni rad Medveđa i filijalu Nacionalne službe za zapošljavanje, gde je razgovarao o mogućnostima uključivanja mladih u privredne aktivnosti.

On je istakao da će Ministarstvo pružiti neophodnu podršku u izradi socijalne karte Medveđe kao i u podsticanju preduzetništva.

“Prioritet Vlade Srbije jeste da unapređenjem uslova za život i rad smanji odlazak mladih i zadrži ih u zemlji. Preduzećemo sve mere kako bi i u opštini Medveđa pružili mogućnost mladima da žive i rade, budu srećni i zadovoljni i tako grade svoje porodice i u svom mestu zaista imaju bolju budućnost“, istakao je Đorđević.

Predsednik Opštine Medveđa, Nebojša Arsić rekao je da opština poklanja svakom đaku prvaku rančeve i udžbenike i obezbedila je besplatan prevoz osnovcima i srednjoškolcima.

"Povećali smo davanja za svako novorođeno dete 100 odsto. Deca su naše najveće bogatstvo i trudimo se da što više njih zadržimo, odnosno da zadržimo njihove roditelje da ih odgajaju u svojoj zemlji", istakao je Arsić i dodao i da će za koji dan u đačke klupe u Medveđi sedeti više prvaka nego lane.

Opštinu Medveđa posetila je zajedno sa ministrom i v.d. pomoćnica ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Novosti i Koordinaciono telo