Arhiva vesti
                   

DIGITALNI SVET, NOVI PREDMET ZA BUDUĆE PRVAKE

1. Jun 2020.

Beograd - Od septembra učenike prvog razreda osnovne škole očekuje novi nastavni predmet pod nazivom Digitalni svet, koji će im pružiti osnovna znanja iz te oblasti.

„Novi predmet će zameniti Projektnu nastavu tako da se fond časova neće menjati, a projektnu nastavu kao nastavni predmet ukidamo, ali projektna nastava kao metoda rada i dalje ostaje zastupljena“, kazala je savetnik ministra prosvete, Biljana Marić.

Prema njenim rečima, učenicima prvog ciklusa osnovnog obrazovanja Digitalni svet će predavati nastavnici razredne nastave.

„Nastavnici u obrazovnom sistemu raspolažu određenim kompetencijama koje su po programu nastave i učenja neophodne za realizaciju novih sadržaja. Svi pedagoški fakulteti od 1993. godine imaju u svojim studijskim programima dva nastavna predmeta - informatiku i obrazovne tehnologije, tako da su svi koji su završili učiteljske fakultete prošli tu oblast“, rekla je Marić.

Ona je potvrdila da će za prosvetne radnike biti organizovane i obuke za novi predmet i da će im za realizaciju obuke na raspolaganju biti dostupni propratni materijali u pisanom i digitalnom obliku.

Izvor: Tanjug, Jugmedia i Koordinaciono telo