Arhiva vesti
                   

DESET NAJBOLjIH ĐAKA ODLAZI U SAD

5. Decembar 2011.

Zahvaljujući podršci lokalne Kancelarije za mlade, Mladi iz Bujanovca i Preševa, zajedno sa svojim kolegama iz Valjeva, Šapca i Loznice, i ove godine su izabrani za partnere u projektu razmene sa SAD.

Inicijativa mladih za ljudska prava raspisala je konkurs za učešće u programu za deset srednjoškolaca i dvoje starijih učesnika iz ovih pet gradova i oni će u julu 2012. godine provesti četiri nedelje u Americi (Vašingtonu, Čikagu, Severnoj Karolini, Misuriju i Vermontu), gde će sa mladima iz Slovačke, Mađarske i Slovenije učiti o načinima rešavanja problema u lokalnim zajednicama, veštinama javnog nastupa i liderstva, ali i o američkoj kulturi.

Rok za prijavljivanje kandidata je 13. januar 2012. godine, a od učesnika se očekuje da žele da poboljšaju sredinu u kojoj žive i inspirišu druge da to učine, da su zainteresovani za međunarodnu politiku, da žele da razmene znanja i iskustva sa mladima iz drugih kultura.

Ovaj projekat biće predstavljen u Loznici u utorak 6. decembra u 13 časova u svečanoj sali gimnazije „Vuk Karadžić“.

Program finansira Biro za obrazovna i kulturna pitanja američkog Stejt departmenta, a sprovode ga Međunarodni centar „Meridian“ iz SAD-a i Inicijativa mladih za ljudska prava, u saradnji sa američkom ambasadom u Srbiji.