Arhiva vesti
                   

DELEGACIJA IZ KOREJE U POSETI VRANjU I PREŠEVU

15. Decembar 2015.

Vranje, Preševo  – Delegacija Ambasade Republike Koreje u Srbiji, koju je predvodio ambasador Li Dohun, boravila je  u zvaničnoj poseti Zdravstvenom centru Vranje. Članovi delegacije su  pokazali interesovanje za pomoć ovoj zdravstvenoj ustanovi oko medicinskog zbrinjavanja migranata i izbeglica.

Visoke zvaničnike Republike Koreje primio je direktor Zdravstvenog centra, dr Vladimir Stamenković sa svojim saradnicima.

Cilj posete je bio upoznavanje visokih diplomatskih predstavnika sa rezultatima rada zdravstvenog centra, njegovim kapacitetima, kao i sa uslovima i mogućnostima koji se pružaju pacijentima u domu zdravlja i bolnici, ali i u kampu Miratovac i Prihvatnom centru Preševo, gde su takođe angažovane ekipe Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Vranje i bolnički lekari različitih specijalnosti, u skladu sa potrebama na terenu.

Dr Vladimir Stamenković upoznao je ambasadora Li Dohuna sa potrebom Zdravstvenog centra Vranje za saveremno opremljenim sanitetskim vozilima, kao i za dijagnostičkim aparatima. Ambasador Republike Koreje, Li Dohun, izrazio je spremnost da, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije, pomogne Zdravstvenom centru Vranje  kako bi se migrantima pružila neophodna zdravstvena pomoć.

Delegacija ambasade Republike Koreje juče je, pored posete Zdravstvenom centru Vranje, boravila i u Prihvatnom centru Preševo.

Izvor: Jugmedia i Koordinaciono telo