Arhiva vesti
                   

DECA MEDVEĐE I IDUĆE GODINE NA TAKMIČENjU „SRBIJA U RITMU EVROPE”

20. Oktobar 2020.

Medveđa - Potpisivanjem protokola o saradnji između predstavnika delegacije “Ritma Evrope” i presednika opštine Medveđe Nebojše Arsića, deci iz ove opštine omogućeno je da i naredne godine učestvuju na ovoj popularnoj dečjoj manifestaciju u Srbiji, na kojoj je Medveđa ove godine zauzela šesto mesto, saopšteno je iz lokalne samouprave.

Ovaj najveći dečiji muzički televizijski programu u Evropi svake godine prenosi Televizija Prva.

Na svečanom potpisivanju su u sastavu delegacije “Ritma Evrope” bili David Makević, izvršni direktor “Ritma Evrope” i Igor Karadarević,  direktor televizijskog programa “Srbija u ritmu Evrope”.

Manifestacija „Srbija u ritmu Evrope“ održava se od 2008. godine, a namenjena je talentovanoj deci osnovnih i srednjih škola. Predsednik opštine Medveđa je već sada uputio poziv muzički talentovanoj deci iz Medveđe da se prijave za učešće na kasting koji će se održati početkom 2021. godine u organizaciji Ritma Evrope.

U obraćanju medijima koji su prisustvovali svečanom potpisivanju, dr Nebojša Arsić je istakao da „Iako je dečija nedelja završena i obeležena nizom aktivnosti, lokalna samouprava radi dugoročno na unapređenju njihovih prava i predstavljanja talenata najmlađih. Gledaoci širom zemlje će iduće godine moći na Prvoj srpskoj Televiziji da prate takmičenje “Srbija u ritmu Evrope” na kome će po drugi put zaredom nastupati deca opštine Medveđa, uz podsećanje da su ove godine predstavljali Bugarsku i zauzeli visoko 6. mesto i na najlepši način predstavili opštinu Medveđa.”

Ovaj najveći dečiji muzički projekat u Srbiji podržali su ambasadori Evrope i Evropske unije, a medijski podržala Prva srpska Televizija.

Izvor: Jugmedia i Koordinaciono telo