Arhiva vesti
                   

DAN OPŠTINE MEDVEĐA

21. Maj 2013.

Medveđa - „Opština Medveđa spada u grupu multietničkih opština u Srbiji, a suživot različitih naroda je dobar i takav treba i da ostane“, rekao je predsednik opštine Medveđa  Slobodan Drašković na svečanosti organizovanoj povodom proslave Dana opštine.

„Želimo da razvijamo opštinu, zaustavimo migracije i vratimo one koji su iz Medveđe otišli“, rekao je  Drašković.

U ovom trenutku izvesna je realizacija dve značajne investicije u Medveđi. Reč je o izgradnji krovne solarne centrale snage 0.45 megavata i pokretanju proizvodnje briketa od uglja.

„ Privodimo kraju i projekat izgradnje fabrike za proizvodnju peleta iz drvne u bio masu. Ovaj projekat je u fazi realizacije već dve godine i objekat je priveden nameni. Za taj deo smo od EU PROGRES-a na raspolaganje dobili 100 000 evra. Nabavku mašina je pomogla slovenačka Vlada sa 500 000 evra i, po informacijama koje imam, mašine put Medveđe kreću u sredu“, istakao je Drašković.

U Medveđi planiraju i osnivanje Službe za održavanje puteva, rekonstrukciju gradskog parka i izradu planske dokumentacije. Prva istraživanja sprovedena u Tularu pokazala su da ovaj deo raspolaže sa 80 000 tona bakra i 78 tona čistog zlata, pa je u perspektivi i otvaranje rudnika površinskog kopa. Kada je reč o turizmu, planira se izgradnja hotela sa četiri zvezdice u Sijarinskoj banji u kojoj će, nakon 50 godina, biti rekonstruisano i rimsko kupatilo.

Povodom Dana opštine, rukovodstvo Medveđe je sa po 10 000 dinara nagradilo učenike koji su na školskim takmičenjima ostvarili zapažene rezultate - Anđelu Simić, Aleksandru Dedović, Jovana Stojanovića, Bojanu Ivović, Miljanu Radović, Sanju Stevanović i Aleksu Kovinić,15 000 dinara uručeno je Mariji Milošević za osvojeno prvo mesto na PROGRES-ovom likovnom konkursu. Sa po 20 000 dinara nagrađeni su svetski prvak u powerlifting - u Miloš Stanković, i osvajači  trećeg mesta u ekipnoj konkurenciji na Prvenstvu Srbije u karateu- Stefan Nikolić i Nikola Mladenović.

Izvor:  JUGpress