Arhiva vesti
                   

DAN OPŠTINE MEDVEĐA - 19.05.2017.

19. Maj 2017.

Medveđa – Povodom dana opštine Medveđa, Predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Zoran Stanković svečano je otvorio fontanu na gradskom trgu. Izgradnju ovog objekta finansiralo je Koordinaciono telo sredstvima u iznosu od 7 200 000 dinara.

Stanković je zahvalio domaćinima na gostoprimstvu i poželeo im svaki prosperitet. Pozdravljajući prisutne, on je rekao da će se Koordinaciono telo truditi da kao i  do sada rešava krucijalne probleme sa kojima se susreće lokalno stanovništvo.

Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa istakao je da ova lokalna samouprava ima odličnu saradnju sa Koordinacionim telom. Prema njegovim rečima, zajednički snagama u protekloj godini urađeno je dosta toga. Rekonstrukcija trga sa izgradnjom fontane, uređenje ivičnjaka i trotoara sa drvoredom, sređivanje vidikovca i pristupnog puta ka glavnom rezervoaru, samo su neki od projekata koji su realizovani.

„Uređenje ovog lepog gradića sa ciljem da bude još lepši, dovođenje investitora i otvaranje novih radnih mesta za nas su prioritetni zadaci“, istakao je Arsić.

Tradicionalno, na dan opštine dodeljene su zahvalnice i nagrade zaslužnim građanima, kolektivima, sportistima, đacima i radnicima. Za prisutne zvanice organizovan je bogat kulturno – umetnički program  i svečani koktel u Domu kulture.

Opština Medveđa je za dan opštine izabrala 20. maj  jer je to datum konačnog oslobođenja naše tadašnje države u Drugom svetskom ratu.

Izvor: Koordinaciono telo