Arhiva vesti
                   

CRVENI KRST BUJANOVAC I DIB POMAŽU DOMU ZDRAVLjA

14. Juli 2020.

Bujanovac - Bujanovački Crveni krst (CK) i Duvanska industrija (DIB) su donirali dva UV sterilizatora Domu zdravlja, za koje direktorka ove ustanove dr Lela Jovanović kaže da će itekako uticati na zaštitu medicinskog osoblja.

„Jedna lampa sa ultra-violetnim zračenjem će biti u Službi hitne pomoći, a druga u KOVID-ambulanti. To su moderni aparati koji pokrivaju 50 kvadrata i vrše sterilizaciju na 15 minuta. Vrlo značajna oprema za nas, za zaštitu naših radnika i zahvaljujem se u ime kolektiva, i u svoje lično ime, Bogoljubu Tomiću, direktoru DIB-a, i Bratislavu Lazareviću, sekretaru Crvenog krsta“, kazala je dr Lela Jovanović.

Inicijativu za opremanje Doma zdravlja UV sterilizatorima, po Lazarevićevim rečima, pokrenuo je lekar Službe hitne pomoći dr Nebojša Krstić.

„Treba reći da je to ideja dr Krstića, koju smo mi podržali i realizovali. Planirali smo da obezbedimo jedan aparat, ali je direktorka Jovanović je sugerisala da su potrebna dva, kako bi se pokrila i KOVID ambulanta. Dr Krstić nam je omogućio i kontakt sa proizvođačem, čime je umnogome olakšana nabavka i ubrzana realizacija“, rekao je  Lazarević.

Dom zdravlja, naglasila je dr.Jovanović, trenutno raspolaže optimalnim količinama svih vrsta zaštitne opreme protiv KOVID-19.

Izvor: Bujanovačke i Koordinaciono telo