Arhiva vesti
                   

CENTAR MODERNIH VEŠTINA (CMV) OTVORIO PRIJAVE ZA PROJEKAT „MLADI PROTIV NASILjA PREMA ŽENAMA” (ROK: 22. SEPTEMBAR 2019)

16. Septembar 2019.

Centar modernih veština (CMV) je otvario prijave za projekat „Mladi protiv nasilja prema ženama”. Projekat je namenjen srednjoškolcima iz Šapca, Paraćina, Kikinde i Beograda (opština Stari Grad), kao i svim drugim srednjoškolcima koji dele vrednosti ravnopravnosti i nenasilja.

Zainteresovani srednjoškolci se mogu da se prijave popunjavanjem prijave na https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSciAYY9OlW4SJzbFdFNAJYkfmyDmQ8iQu0KzETYGhZThUM4tw/viewform  do 22. septembra 2019. godine.

Cilj projekta je da informiše, motiviše i angažuje srednjoškolce, prvenstveno mladiće koji idu u II i II razred srednje škole, da se bore protiv nasilja prema devojkama.

U projektu će se koristiti COMBI (Communication for behavioral impact) metodologija, kojom će CMV pokušati da utiče na promenu ponašanja mladića u vezi sa temom ženskih prava, njihovog odnosa prema devojkama, kao i njihovog angažovanja u suzbijanju nasilja prema ženama. Učesnici projekta će, uz podršku mentora, kreirati svoju lokalnu kampanju na temu borbe protiv nasilja prema ženama.

Projekat će pratiti SeConS grupa za razvojnu inicijativu, koja će kroz ankete i fokus grupe uraditi istraživanje. Rezultati istraživanja će pomoći projektnom timu, ali i školama i lokalnim samoupravama, da uvide stavove đaka o nasilju prema ženama, vršnjačkom nasilju i drugim temama muško-ženskih odnosa u adolescentskom dobu. Projekat podržava i Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za rodnu ravnopravnost.

Projekat „Mladi protiv nasilja prema ženama“se sprovodi u okviru regionalnog programa Agencije UN za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women) „Zaustavljanje nasilja prema ženama: primena normi, promena svesti“, koji finansijski podržava Evropska unija.

Kotakt osoba: Miloš Đajić, 063 578 361, milos.djajic@cmv.org.rs

Više informacija o konkusru je dostupno na  www.cmv.org.rs

Izvor: www.cmv.org.rs i Koordinaciono telo