Arhiva vesti
                   

ČEKA SE ODOBRENjE FINANSIJSKIH SREDSTAVA ZA JUŽNU PRUGU

26. Jun 2018.

Beograd, Preševo – Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je razgovarala sa Dubravkom Negre, direktorkom predstavništva Evropske investicione banke (EIB) za Zapadni Balkan, o tekućim projektima koji se relizuju uz podršku EIB i novom ciklusu investicija u oblasti infrastrukture u Srbiji.

Predstavnici EIB-a su naveli da se očekuje finalno odobrenje za dodelu bespovratnih sredstava za izradu projekta pruge Niš - Preševo - državna granica, kao i za izradu   glavnog projekta za izgradnju obilazne pruge oko Niša, koja je deo projekta rekonstrukcije i modernizacije pruge Niš-Dimitrovgrad.  

Ministarka Mihajlović je upoznala predstavnike EIB-a sa novim projektima u putnoj infrastrukturi, kao i sa planovima za nastavak modernizacije železnice, uključujući prugu na železničkom Koridoru 10 od Beograda do Niša, i od Niša do Preševa, odnosno pruge Beograd - Bar, na Koridoru 11.

Negre je rekla da je Evropska investiciona banka zadovoljna dosadašnjom saradnjom sa Vladom Srbije i zainteresovana da nastavi saradnju na novim projektima čija je realizacija planirana u narednom periodu.

 Izvor: OK Radio i Koordinaciono telo