Arhiva vesti
                   

BUJANOVČANI ODAHNULI, DR CAKE NASTAVLjA DA RADI

25. Novembar 2020.

Bujanovac – Dom zdravlja u Bujanovcu neće ostati bez jedinog rendgenologa u jeku najvećeg udara korona virusa jer je dr Slađanu Dimitrijeviću produžen radni odnos iako je stekao uslove za penziju.

„Uspeli smo da dobijemo odobrenje od Ministarstva zdravlja za produžetak radnog odnosa dr Slađanu Dimitrijeviću, tako da on nastavlja sa radom“, rekla je direktorka Doma zdravlja, dr Daliborka Pavlović.

Rukovodstvo Dom zdravlja  u Bujanovcu je pre dva meseca bilo svesno realne opasnosti da u novembru, zbog odlaska dr Dimitrijevića u penziju, njegovo mesto ostane upražnjeno jer Dom zdravlja nema kadrove koji bi ga mogli zameniti.

Dr Dimitrijević kaže da će nastaviti da radi u Domu zdravlja bar još četiri meseca, sa opcijom da se njegovo angažovanje nastavi dok god postoji potreba.

U trenutku kada se Bujanovac suočava sa najozbiljnijom epidemiološkom situacijom od početka epidemije dr Dimitrijević je prokomentarisao da smatra da je bilo teže u piku pandemije tokom leta, iako brojke pokazuju drugačije.

„Uprkos broju novoobolelih koji je sada svakako veći, imam utisak da je tokom leta, posebno u julu, bila gora situacija. Govorim iz svog delokruga, tada smo imali znatno ozbiljnije nalaze na plućima i na desetine snimanja dnevno“, kazao je dr Dimitrijević.

Izvor: Bujanovačke i Koordinaciono telo