Arhiva vesti
                   

BUJANOVAČKI PRIVREDNICI NA BIZNIS FORUMU U SOFIJI

1. Decembar 2022.

Bujanovac – Beograd -  Ambasador Srbije u Bugarskoj, Željko Jović, organizovao je u Sofiji biznis forum za bujanovačke firme kako bi se predstavile bugarskom tržištu i ostvarile kontakt sa više od 40 privrednika u ovoj zemlji.

Na biznis forumu učestvovale su „Bivoda“, Bujanovačka Banja, „Megal“, fabrike nameštaja „Petrović“ iz Krševice i „Milenbos“ iz Spančevca.

Pozvane su bile firme „Natural Magic“ iz Žbevca i mlekara „Maj Plus“ iz Drežnice, ali vlasnici ovih firmi nisu bili u mogućnosti da otputuju u Sofiju.

„Bugarski privrednici bili su posebno zainteresovani upravo za  mlekarske proizvode i šteta je što vlasnik nije mogao da prisustvuje, ali biće još prilika“, rekao je narodni poslanik iz Bujanovca, Nenad Mitrović, koji je takođe prisustvovao forumu.

Onj naglasio da su u Bugarskoj predstavljeni potencijali bujanovačke privrede, ostvareni kontakti i da očekuje rezultate u budućnosti.

„Što se Bujanovačke Banje tiče, ne mogu da kažem da smo preveliki optimisti, jer Bugarska ima mnogo banja, ali ono što nas izdvaja od svih je gas ugljen dioksid koji samo mi imamo na Balkanu i koji se uspešno koristi kod lečenja komplikacija šećerne bolesti. To smo apostrofirali i u tom delu je iskazano interesovanje i za naše lečilište“, kaže Mitrović.

Ideja za biznis forum potekla je od Bujanovčanina Bobana Grka Dimitrijevića, nekadašnjeg direktora Turističke organizacije Bujanovac.

„Dimitrijević poznaje ambasadora Jovića od ranije i razgovarali su na ovu temu. On je praktično bio veza između bujanovačke privrede i naše ambasade i hvala mu na tome“, zaključio je Mitrović.

Izvor: Bujanovačke, Služba Koordinacionog tela