Arhiva vesti
                   

BUJANOVAČKA BANjA OČEKUJE POMOĆ

28. Mart 2014.

Bujanovac - U specijalnoj bolnici za rehabilitaciju u Bujanovačkoj banji očekuju da će uspeti da obezbede određena finansijska sredstva  koja su neophodna za obnovu infrastrukture u ovom banjskom lečilištu. Osim rekonstrukcije dva bazena, planirana je i sanacija sportskih terena.

Na osnovu razgovora sa predsednikom Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, Zoranom Stankovićem , o završetku izrade biznis plana , u specijalnoj bolnici za rehabilitaciju u Bujanovačkoj banji veruju da će država, kao stoprocentni vlasnik kapitala u ovom prirodnom lečilištu,  obezbediti i određena finansijska sredstva za rekonstrukciju i izgradnju potrebne infrastrukture.

„Ovih dana je već započeta obnova takozvanog ženskog bazena, koji već godinu i po dana nije u funkciji. Što se tiče vanpansionskog sadržaja, ovaj lokalitet i ova banja su uvek imali problema. Sportski tereni su u zapuštenom stanju. Međutim, prošle nedelje je jedan gospodin iz Vranja izrazio veliko interesovanje za obnavljanje i rehabilitaciju teniskih terena, terena za košarku i mali fudbal, kao i za otvaranje otvorenog bazena. U toku su pregovori menadžmenta naše ustanove sa njim, a budući da je ovo državna ustanova, mi samo treba da dobijemo saglasnost Ministarstva zdravlja“,  rekao je vršilac dužnosti direktora u ovoj zdravstvenoj ustanovi, dr Stojanča Savov.

Planiranom obnovom sportskih terena, saune, kao i zatvorenog i otvorenog bazena, koji bi tokom leta trebalo da otvore svoja  vrata rekreativcima, kao i  kupačima iz Bujanovca i okoline, Bujanovačka banja bi upotpunila svoje vanpansionske sadržaje.

Izvor: TV Bujanovac i Koordinaciono telo