Arhiva vesti
                   

BUJANOVAC DOBIO FINANSIJSKU PODRŠKU ZA OPREMU NAMENjENU SKUPLjANjU I PRERADI OTPADA

20. Jun 2017.

Bujanovac - U okviru Programa „Evropsko partnerstvo sa opštinama“, opština Bujanovac je dobila od programa Evropski Progres sredstava  u iznosu od 200 hiljada evra koja su namenjena  kupovini opreme  za transfer stanicu.

Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi je rekao da je ovim projektom direktno podržana nabavka opreme za sakupljanje i preradu otpada u transfer stanici, koja će biti proširena do kraja ove godine.

„Naša namera je da što pre  krenemo sa realizacijom projekta, kako bi transfer stanicu doveli u stanje   u kome  ona može da pokrene svoju delatnost.U toku su građevinski radovi, kao i radovi koji se odnose na njenu infrastrukturu. Sredstva su namenjena iz budžeta Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, a cilj je da se radovi na transfer stanici završe do kraja 2017. godine”.

U okviru plana za upravljanje otpadom na teritoriji bujanovačke opštine, posebno mesto zauzima transfer stanica, gde će se obavljati selektivno razdvajanje otpada.

Opština Bujanovac je glavni projekat za izgradnju transfer stanice za upravljanje otpadom dobila kao donaciju od programa Evropski  Progres 2013. godine.

Projekat je deo Regionalnog plana za upravljanje otpadom Pčinjskog okruga i doprineće poboljšanju očuvanja životne sredine u Bujanovcu i celom okrugu.

„Trenutno stanje upravljanja otpadom na teritoriji opštine Bujanovac nije zadovoljavajuće. Stoga se obezbeđuju uslovi za realizaciju transfer stanice, koja će u velikoj meri uticati na kvalitet životne sredine u Bujanovacu,“ rekao je Kamberi.

Izvor: Jugpres i Koordinaciono telo