Arhiva vesti
                   

BUJANOVAC DOBIJA ČISTILICU ULICA VREDNU 7 MILIONA DINARA

26. Maj 2021.

Bujanovac – Beograd - Ugovor o dodeli bespovratne pomoći od 8,2 miliona dinara koje će Opština Bujanovac dobiti od Ministarstva za razvoj nedovoljno razvijenih opština, čiji je ministar Novica Tončev, biće potpisan 26.maja 2021.godine u Beogradu.

Opština će za 7 miliona dinara kupiti čistilicu ulica, kažu u lokalnoj samoupravi.

„Konkurisali smo na javni poziv za projektnu dokumentaciju, jer je to nešto što nam uvek treba. Tu nam je odobren maksimalni iznos od 1,2 miliona dinara. Po drugom javnom pozivu za projekte u infrastrukturi ili nabavku opreme, odobreno nam je 7 miliona za kupovinu auto-čistilice ulica“, kažu u Opštini.

Iz budžeta ovog ministartsva će biti raspodeljeno ukupno 320 miliona dinara, kao finansijska podrška Vlade nedovoljno razvijenim opštinama Srbije.

„Program podrške unapređenja razvoja  nedovoljno razvijenih opština osmišljen je kako bi se omogućio brži razvoj nerazvijenih opština, a samim tim i ubrzao ekonomski rast Srbije”, navodi se u saopštenju iz Tončevljevog kabineta.

Ugovore će  u Palati Srbija  potpisati predsednik opštine Nagip Ariifi.

Projekte Opštine Bujanovac koji su uvršteni u Program podrške nerazvijenim opštinama izradila je  Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj.

Izvor: Bujanovačke, Koordinaciono telo