Arhiva vesti
                   

BRITANCI POMAŽU GRAĐANSKI AKTIVIZAM U LOKALNIM ZAJEDNICAMA NA JUGU SRBIJE (ROK: 6. OKTOBAR 2019)

19. Septembar 2019.

Lokalne organizacije civilnog društva iz Jablaničkog, Pčinjskog Nišavskog i Pirotskog okruga mogu do 6. oktobra da prijave svoje projekte koji su od javnog interesa i koji mogu da unaprede kvalitet većeg broja građana, a oni koji budu izabrani dobiće od Britanskog saveta grantove u iznosu od 3.500 do 8.500 funti.

Reč je o programu „Podrška građanskom aktivizmu u zajednicama", koji sprovode Britanski savet, Trag fondacija i Fond za dobro upravljanje Vlade Velike Britanije.

Konkurs važi za neformalne grupe ili udruženja građana, a sa juga Srbije. Pilot faza projekta traje od septembra 2019. do maja 2020. godine.

Za najuspešnije i inovativne inicijative je obezbeđeno 20 grantova do maksimalnog iznosa od 3.500 funti, kao i 10 grantova do 8.500 funti. Konkurs nije otvoren za državne institucije, vladina tela, partijske i verske organizacije, niti za predstavnike privatnog/profitnog sektora.

Lokalne teme koje mogu da se prijave na konkurs mogu biti iz bilo koje oblasti koja je od javnog interesa i moraju da imaju potencijal za unapređenje kvaliteta života većeg broj građana jedne lokalne sredine.

Programom je predviđena je savetodavna i finansijska podrška za odabrane projekte kako bi lokalne inicijative imale priliku da unaprede svoje veštine i znanja iz oblasti javnog zagovaranja i da aktivno uključe građane u rešavanje pitanja od javnog interesa u njihovim lokalnim zajednicama .

Formular za prijavu zainteresovani mogu da pronađu na https://www.britishcouncil.rs/programmes/education/improving-citizens-engagement

Izvor: Južne vesti i Koordinaciono telo