Arhiva vesti
                   

„BIVODA“OSVAJA NOVA TRŽIŠTA

16. Januar 2018.

Bujanovac - Bujanovačka fabrika vode i sokova „Bivoda“će ove godine prvi put da plasira svoje proizvode na makedonsko tržište, a planira se  i izlazak  na grčko tržište.

Direktor „Bivode“ Nenad Zafirović je izjavio za „Jugpres” da je sa makedonskom firmom iz Skoplja nedavno potpisan višegodišnji ugovor o saradnji, kao i da se intenzivno priprema izlazak na grčko tržište, koji treba očekivati u drugoj polovini godine.

Kako Zafirović kaže, u „Bivodi“ su zainteresovani za saradnju sa svima u regionu, pa pored stranih tržišta, kao posebno značajno izdvaja  tržište Kosova i Metohije, na kome,  bar do sada, ova firma nije imala značajniji plasman svojih proizvoda.

„Nama je tržište KiM interesantno zbog toga što nam je blizu. Ostvarili smo određene kontakte na sajmu u Prištini, pa očekujem da će u skorijoj budućnosti trenutno „stidljivu“ saradnju  sa kosovskim Pomoravljem zameniti mnogo značajniji poslovni aranžman na tim prostorima“, dodao je Zafirović.

Kaže da se „Bivoda“, sa stotinu zaposlenih, može uvrstiti u najveće privredne subjekte u opštini, ali da od opštinske administracije ne dobija nikakvu podršku, niti sa njom ima bilo kakav vid saradnje.

„Bivoda“ je, kaže direktor, firma koja napreduje , osvaja nova tržišta i širi asortiman proizvoda, sa prosečnom platom zaposlenih od oko 47.000 dinara, što je na nivou republičkog proseka, i koja uplaćuje pozamašna sredstva u opštinski budžet – tri miliona dinara na mesečnom nivou na ime poreza.

Bujanovački privrednici izostanak saradnje sa opštinskim vlastima pokušavaju da nadomeste udruživanjem u Klub privrednika, čije je osnivanje, krajem prošle godine, inicirao narodni poslanik Nenad Mitrović.

Izvor: Jugpres i Koordinaciono telo