Arhiva vesti
                   

„BIOMEGA" OSVAJA TRŽIŠTE MAKEDONIJE

25. Juli 2017.

Bujanovac - Metalska industrija AD Megal iz Bujanovca najavila je početak proizvodnje kotla na pelet „Biomega" koji će imati energetsku efikasnost od 90 procenata i moći će da zagreva prostor do 350 kvadratnih metara.

Direktor ovog preduzeća Dragoljub Kostić potvrdio je da će cena ovog kotla na tržištu biti od 1.300 i 1.600 evra, u zavisnosti od energetske jačine.

„Računam da ćemo prve količine našeg novog proizvoda, koji koristi italijansku elektroniku, isporučiti tržištu Makedonije, gde smo već dogovorili izvozni plasman naših drugih kotlova u količini od 2.000 komada, što je izvoz vredan preko milion evra“, rekao je Kostić.

On navodi da je, uz podršku Fonda za razvoj Srbije, obezbeđeno 300.000 evra za nabavku fiber lasera za sečenje lima, što će znatno poboljšati kvalitet izrade kotlova na čvrsto gorivo, što je i osnovna delatnost ovog preduzeća.

„Zbog povećanog obima posla imamo stalno otvoreni konkurs za varioce i inženjere, jer nas do kraja godine očekuje realizacija ukupnog plana proizvodnje i plasmana oko 3.000 kotlova, što je konstantni rast proizvodnje,“ izjavio je direktor Megala.

Megal zapošljava oko 140 radnika čija je prosečna zarada oko 35.000 dinara. Najveći deo kapitala je u vlasništvu malih akcionara, dok država raspolaže sa 33 odsto udela ovog najuspešnijeg preduzeća u bujanovačkoj opštini.

Izvor: Danas i Koordinaciono telo