Arhiva vesti
                   

BIBER“ TRIBINA U BUJANOVCU: PRIČE O POMIRENjU

3. Mart 2022.

Bujanovac – Beograd -  Biber tim Centra za nenasilnu akciju Sarajevo/Beograd organizovaće 10. marta u Domu kulture „Vuk Karadžić“ u Bujanovcu tribinu o značaju društveno angažovane književnosti i umetnosti.

Na događaju će biti predstavljene višejezične zbirke kratkih priča na temu pomirenja sa konkursa “Biber 03” i “Biber 04”, a organizuje se uz podršku bujanovačkog Udruženja za kulturu “Dituria”, sa početkom od 17 časova.

U razgovoru će učestvovati autori i autorke objavljenih kratkih priča iz Bugojna, Šibenika, Novog Žednika, Prištine i predstavnici Biber tima Sarajevo-Beograd, uz obezbeđen prevod.

Peti konkurs kratkih priča Biber tima otvoren je do 1. juna 2022. godine, a kratke priče mogu da šalju autori i autorke koji pišu na albanskom, srpskom, makedonskom, bosanskom i hrvatskom jeziku.

„Pored kratkih priča na temu pomirenja u kontekstu zaostavštine ratova i nasilja u zemljama bivše Jugoslavije, na konkursu mogu da učestvuju i priče koje mogu da doprinesu boljem razumevanju među ljudima, smanjenju mržnje, i razgradnji predrasuda, antiratne priče, priče koje se bave suočavanjem s prošlošću“, navodi se u najavi događaja.

Dodaje se da je reč o hrabrim pričama koje pomeraju granice i otvaraju puteve za izgradnju izvesnije, bezbednije i slobodnije budućnosti za sve.

Izvor: Bujanovačke, Koordinaciono telo