Arhiva vesti
                   

BESPLATAN ŠKOLSKI PRIBOR ZA ĐAKE PRVAKE U PREŠEVU, BUJANOVCU I MEDVEĐI

2. Septembar 2009.

Predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Milan Marković, prvog dana školske godine, podelio je u Preševu i Bujanovcu svim prvacima školske torbe sa priborom. U Preševu je pribor dobilo 600, a u Bujanovcu 603 učenika. Vrednost donacije za ove dve opštine je 2. 500.000 dinara.

On je školske torbe deci delio sa predsednicima opština Preševo i Bujanovac Ragmijem Mustafom i Šaipom Kamberijem.

Marković je đacima poručio da treba da uče i slušaju učitelje, roditelje i starije i najavio nova angažovanja Koordinacionog tela na pomoći učenicima i školama.

Koordinaciono telo  u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa podelilo je 1.300 torbi sa potrebnim školskim priborom, a brine se i o starijim učenicima, kroz dodelu stipendija, rekao je Marković.

Raspisali smo i konkurse kojima  želimo da stimulišemo projekte čiji je cilj saradnja i druženje pripadnika svih zajednica u tri opštine, izjavio je Marković, uz konstataciju: "Izgradnja infrastrukture je dobra, ali se integracija postiže kroz zajedničke projekte i angažovanja svih zajednica".

Marković je izrazio nadu da će, posle otvaranja odeljenja Pravnog i Ekonomskog fakulteta iz Niša u Medveđi, slične visokoškolske ustanove početi uskoro da rade i u Preševu i Bujanovcu.

"Ima još dosta toga da se radi, ali smo strpljivi, sistematični i uporni i uveren sam da ćemo zajedničkim radom uspeti", rekao je Marković.

Marković je sa Ragmi Mustafom u Preševu otvorio i radove na rekonstrukciji centra grada, a u Bujanovcu sa  Šaipom Kamberijem radove na elektrifikaciji dela opštine.
"Ovi radovi imaju dvostruki značaj. Jedan je industrijski, jer je ovde planirana industrijska zona, a drugi je obezbeđivanje struje i legalnih priključaka za obližnje romsko naselje", izjavio je Marković.

Mustafa i Kamberi su izrazili zadovoljstvo akcijom, posebno što su sva deca iz ove tri opštine dobila besplatan školski pribor.

Školska godina za 97 đaka prvaka u O.Š. „Gornja Jablanica“ u Medveđi počela je podelom besplatnog školskog pribora. Rančeve sa potrebnim školskim priborom uručio je potpredsednik Koordinacionog tela za opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa Sima Gazikalović zajedno sa predsednikom opštine Slobodanom Draškovićem.

Obraćajući se pre dodele školskog pribora Sima Gazikalović je prvacima rekao: „Danas, na vaš najradosniji dan, Koordinaciono telo  vam je obezbedilo skroman poklon, rančeve i školski pribor, sa željom da iste napunite znanjem i peticama.“

U nerazvijenoj opštini kao što je Medveđa ovo je značajno olakšanje za svaku porodicu iz koje dete polazi u školu. Vrednost svakog pojedinačnog paketa školskog pribora je 2.100 dinara.