Arhiva vesti
                   

ASFALTIRANjE GLAVNE ULICE U BUJANOVCU POČINjE ZA NEDELjU DANA

16. Oktobar 2020.

Bujanovac - Asfaltiranje glavne ulice u Bujanovcu će početi za nedelju dana, rečeno je  u lokalnoj samoupravi, odakle tvrde da oni ne odlučuju o nastavku radova i nisu odgovorni za kašnjenje.

Šef kabineta predsednika opštine, Sali Salihi, je podsetio da rekonstrukciju glavne saobraćajnice u Bujanovcu finansira Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastruktre, te da dinamika radova ne zavisi od Opštine Bujanovac.

„Ministarstvo je finansijer, „Putevi Srbije“ izvođač, firma „Saba Belča“ podizvođač radova i na toj relaciji se donose odluke. Opština Bujanovac je dopisom tražila od ministarstva da se radovi nastave i to je ono što možemo da uradimo“, rekao je Salihi.

Potom je nakon direktnog kontakta sa preduzećem „Saba Belča“preneo informaciju da će se radovi nastaviti za nedelju dana, bez preciziranja šta je razlog za novo odlaganje.

Rekonstrukcija dela glavne ulice od Pošte do gradskog parka i Ulice Bore Stankovića je zvanično počela pre gotovo tri meseca, a tačno je 7 dana prošlo od kada su radovi na deonici od Pošte do gradskog parka ponovo zastali nakon što su završene pripreme za asfaltiranje.

Radovi su nekoliko puta prekidani na po nekoliko dana, a jedan od uzroka bio je i kvar mašine za skidanje starog sloja asfalta.

Asfaltiranje glavne saobraćajnice u Bujanovcu, duge dva kilometra, je počelo  1. oktobra prošle godine.

Izvor: Bujanovačke i Koordinaciono telo