Arhiva vesti
                   

ARSIĆ: EKONOMSKI PROBLEMI VEĆI OD BEZBEDNOSNIH

31. Juli 2014.

Bujanovac - Zamenik predsednika opštine Bujanovac, Stojanča Arsić, izjavio je da lokalna vlast u toj opštini pokušava da oživi privredu i dodao je da su „ekonomki problemi mnogo veći od bezbednosnih".

 „Što se tiče bezbednosti, možemo biti zadovoljni jer je ona na zadovvoljavajućem nivou. Čak je i stepen kriminaliteta u opadanju. Međutim ,kada je ekonomija u pitanju, tu su problemi malo kompleksniji", rekao je Arsić.

Arsić je dodao da lokalna vlast pokušava da oživi privredu, pre svega fabriku „Gumoplasrika".

„Imamo zainteresovane partnere za ovu fabriku. Jedna italijanska firma je ozbiljno zainteresovana da 180 do 200 radnika ponovo počne da radi", rekao je Arsić.

On je takođe rekao da u Bujanovcu „privatni sektor nešto radi, a da je situacija kod ostalih izuzetno loša".

On saradnju u lokalnoj vladajućoj koaliciji, koju čine Demokrastka partija (DP) predsednika opštine Nagipa Arifija , Pokret za demokratski progres (PDP) Jonuza Muslijua, srpske stranke okupljene oko Građanske liste, na čijem je čelu Arsić (URS, SPS, NDS), i Srpske napredne stranke, ocenjuje kao „dobru"  i  uz "poštovanje dogovorenih principa".

„Ako se i pojavi neki problem, mi ga rešavamo „u hodu", kaže Arsić.

Po njegovim rečima, sadašnja koalicija vodi računa o ravnomernom ulaganju novca iz opštinkog budžeta u albanske i srpske sredine.

„U prošloj godini smo imali oko 56 miliona investicija iz lokalnog budžeta u sredine u kojima žive Srbi", rekao je Arsić.