Arhiva vesti
                   

ARBNOR I AULjONA: STAŽIRANjE U SKT DRAGOCENO ISKUSTVO

24. Mart 2022.

Beograd - Arbnor Arifi  iz Preševa i Auljona Halimi iz Medveđe stažisti su OEBS-ovog Programa stručne prakse, koji svoje znanje usavršavaju u Službi Koordinacionog tela. Arbnor je stekao znanje na osnovnim i master studijama na Ekonomskom fakultetu iz Subotice, Odeljenju u Bujanovcu a Auljona je diplomirala na  Pravnom fakultetu.

S obzirom da se bliži kraj Programa stažiranja, Arbnor i Auljona sumiraju utiske i oboje ističu da će im ovo iskustvo mnogo značiti u daljem profesionalnom radu.

„Stažirajući u Službi Koordinacionog tela mnoga toga sam naučio. Uvideo sam  koliki je značaj Službe Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa. Učestvujući u radu ovog vladinog tela, imao sam priliku da pratim aktivnosti, programe i projekte. Naučio sam na koji način  Služba  Koordinacionog tela pomaže i finansira te tri opštine, od privrednog, infrastrukturnog, obrazovnog, zdravstvenog, te  civilnog sektora“, objašnjava Arbnor.

Auljona je u SKT došla sa određenim iskustvom rada u državnom organu. Ona je radila u opštini Medveđa i Kulturnom centru na poslovima prevođenja. Kako kaže, ovo iskustvo koje stiče u Službi Koordinacionog tela je nemerljivo i dragoceno za nju.

„Zahvaljujući OEBS-ovom Programu i stažiranju u Službi Koordinacionog tela imala sam priliku da prisustvujem raznim sastancima od kojih bi kao najupečatljiviji istakla nedavno održan Društveni dijalog. Osim toga, imala sam uvid u  mnoge projekte i programe Službe koje za cilj imaju poboljšanje kvaliteta života građana ovih opština uz poštovanje svih ljudskih, manjinskih, verskih, političkih i drugih prava i sloboda“, ističe Auljona.

Program stručne prakse završava se 3. maja ove godine a do tada će stažisti obilaziti sve institucije koje učestvuju u Programu i sumirati iskustva.

Izvor: Koordinaciono telo