Arhiva vesti
                   

APLIKACIJA KOJA OMOGUĆAVA PREGLED POLjOPRIVREDNOG ZEMLjIŠTA DOSTUPNA JAVNOSTI

19. Juli 2019.

Beograd – Uprava za poljoprivredno zemljište razvila je novu GIS aplikaciju koja omogućava pregled poljoprivrednog zemljišta. Veb aplikacija o podacima o poljoprivrednom zemljištu u državnoj svojini od 15. jula je javno dostupna. Aplikacija je zasnovana na podacima dobijenim iz godišnjih programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta, koje od ove godine sve jedince lokalnih samouprava izrađuju kroz informacioni sistem Uprave, koristeći aplikaciju za izradu godišnjeg programa.

Podaci o poljoprivrednom zemljištu prikazani su po različitim slojevima: parcele u javnim nadmetanjima, parcele na višegodišnjim ugovorima, parcele na ugovorima koji ističu tekuće godine, nerealizovana javna nadmetanja, parcele izuzete iz programa i mparcele u susvojini.

Prikazani podaci se odnose na godišnji program za 2018/2019. godinu, osim za opštine i gradove: Čačak, Čajetina, Ćićevac, Crna Trava, Doljevac, Jagodina, Koceljeva, Kraljevo, Kruševac, Lebane, Medveđa, Prijepolje, Rekovac, Užice, Varvarin, Vladičin Han, Žitorađa i Vršac.

Za ove opštine i gradove prikazan je program za 2019/2020. godinu.

Iz tehničkih razloga nije bilo moguće prikazati podatke za Čoku, Kovačicu, kao i za gradske opštine Petrovaradin, Vranjska Banja, Niš-Medijana, Niš-Pantelej, Niš-Niška Banja i Niš-Palilula.

Izvor: Ekapija i Koordinaciono telo