Arhiva vesti
                   

AMBASADOR ŠVAJCARSKE POSETIO VANBOLNIČKO PORODILIŠTE U PREŠEVU

10. Mart 2014.

Ambasador Švajcarske Žan Danijel Ruh obišao je vanbolničko porodilište u Preševu koje je dobilo novu opremu, vrednu 255.000 evra,  zahvaljujući programu evropskog partnerstva sa opštinama "EU progres".

„Švajcarska podržava pozitivne regionalne promene u Srbiji, a kvalitetne zdravstvene usluge veoma su važne da bi se poboljšali uslovi života u nerazvijenim delovima zemlje. Veoma mi je drago da uživo vidim rezultate naše pomoći, konkretno na primeru ovog porodilišta“, rekao je Žan Danijel Ruh.

Tokom dvodnevne posete jugu Srbije, Ruh se sastao sa čelnikom opštine Preševo Ragmijem Mustafom, kao i sa predsednikom opštine Bujanovac Nagipom Arifijem i predsednikom Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine Galipom Bećirijem.

„Važno je da svi građani izađu na izbore, a naročito manjine. Bitno je da se njihov glas čuje i da imaju svoje predstavnike u parlamentu, jer ko ne glasa, prihvata odluku većine“, izjavio je Ruh.

Evropska unija finansijski podržava Program evropskog partnerstva sa opštinama sa 14,1 milion evra, Vlada Švajcarske sa 2,9 miliona evra, dok Vlada Republike Srbije učestvuje sa 2,5 miliona evra.

Cilj ovog programa je da podrži društveno-ekonomski razvoj 25 opština južne i jugozapadne Srbije. 

Izvor: Koordinaciono telo