Arhiva vesti
                   

AMBASADOR RUSIJE U SRBIJI ČEPURIN POSERTIO PREŠEVO

14. Avgust 2015.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i scijalna pitanja Aleksandar Vulin i ambasador Rusije u Srbiji Alaksandara Vasiljevič Čepurin, posetili su Prihvatni cenatar za mih+grante u Preševu, kome je uručena donacija srpsko ruskog humanitarnog centra iz Niša. Prihvatnom centru za migrante uručeni su aparati za električnu energiju, rezervoari za vodu, peći za grejanje i reflektori. Čepurin je ocenio da se Srbija zbog priliva migranata našla u teškoj situaciji iako ništa tome nije doprinela i zato joj treba pomoć, a jedina dilema je da li će se priliv migranata povećati i šta  u tom slučaju bi trebalo raditi.

„Videli smo ovde da se Srbija našla u situaciji da ima mnogo troškova oko migranata i mi tu situaciju razumemo. Znamo zašto se to desilo, to je princip ili istorija kotrolisanog haosa, ali se ispostavilo da je kotrolisani haos prešao u nekontrolisani. Oni koji su zakuvali ovu situaciju sa migrantima ne mogu sada taj haos da kontrolišu, sada dodatno žele da ga zakuvaju i Ukrajini, zbog toga moramo da se pripremimo da će se situacija pogoršati, a Srbija nema veze sa tim i mi želimo da joj pomognemo i pružimo podršku“, rekao je amabsadaor Rusije u Srbiji, Aleksanadar Čepurin.

Ministar Vulin i amabasador Čepurin položili su vence na Spomen-obeležje poginulim pripadnicima policije u etničkim sukobima sa pripadnicima OVPMB u predgrađu Bujanovca.

Izvor: RTV Pink, Danas i Koordinaciono telo