Arhiva vesti
                   

AMBASADA REPUBLIKE BUGARSKE U BEOGRADU – POZIV ZA PODNOŠENjE PREDLOGA PROJEKATA

17. April 2019.

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Bugarske je, preko Ambasade Republike Bugarske u Beogradu, objavilo proceduru za prihvatanje i odabir predloga projekata koji će se implementirati uz grant u okviru Zvanične razvojne pomoći Republike Bugarske Republici Srbiji, sa početnim rokom za pokretanje projekata u 2020. godini.

Prioritetna područja i smernice za implementaciju projekata na teritoriji Republike Srbije su: jačanje administrativnih kapaciteta u cilju jačanja vladavine prava i demokratskog upravljanja, zaštita ljudskih prava, sa fokusom na prava deteta i prava manjina, zaštitu kulturne raznolikosti i etničke tolerancije, povezanost – mala i srednja preduzeća i preduzetništvo i otvaranje novih radnih mesta za mlade, kulturna razmena i zaštita životne sredine.

Ciljne grupe su: nevladine organizacije, organizacije lokalnih samouprava i obrazovne institucije.

Obrazac za prijavu je dostupan na bugarskom i engleskom jeziku. Svi delovi obrasca za prijavu treba da budu popunjeni jasno i ispravno na bugarskom ili engleskom jeziku. U slučaju propusta koji otežavaju procenu predloga projekta, Ambasada Republike Bugarske u Beogradu može tražiti dodatne informacije u kratkom roku.

Predlozi projekata će biti prihvatani: u Ambasadi Republike Bugarske u Beogradu (Birčaninova 26), preporučenom poštom i slanjem skenirane prijave e-poštom na Embassi.Belgrade@mfa.bg.

Projekti moraju da budu napisani na bugarskom ili engleskom jeziku, potpisani i pečatirani. Projekti će biti prihvatani do 28. juna 2019. godine. Kandidati će biti obavešteni o rezultatima evaluacije u roku od 10 radnih dana od donošenja odluke nadležnog organa. Ambasada Republike Bugarske u Beogradu nema obavezu da obavesti kandidate o razlozima za odobrenje ili odbijanje podnetih projektnih predloga.

Više informacija o konkursu možete pronaći na: https://www.mfa.bg/en/embassies/serbia/news/21073

Izvor: Ambasada Republike Bugarske u Beogradu i Koordinaciono telo