Arhiva vesti
                   

AMBASADA JAPANA: PROGRAM DONACIJA ZA OSNOVE POTREBE STANOVNIŠTVA (POPOS) (ROK: 29. FEBRUAR 2020)

22. Oktobar 2019.

POPOS donacije su osmišljene da zadovolje osnovne i urgentne potrebe stanovništva. Projekti su predviđeni kao jednokratna, nepovratna pomoć lokalnim zajednicama u oblastima kao što su zdravstvo, obrazovanje, očuvanje životne sredine i socijalna zaštita.

Najčešći primeri realizovanih donacija su: rekonstrukcija zgrada škola i vrtića (najčešće je to zamena prozora i vrata ili rekonstrukcija mokrog čvora, krova i podova), medicinska oprema i vozila hitne pomoći, vozila za odnošenje smeća i kontejneri, cisterne i čistilice, specijalna vozila za prevoz lica sa posebnim potrebama, oprema za institucije socijalne zaštite i drugo.

Ovaj program ne predviđa nabavku kancelarijskog materijala (računajući i osnovnu IT opremu) a ni potrošne ili jednokratne robe. POPOS donacije takođe nisu namenjene plaćanju operativnih i drugih troškova funkcionisanja institucija.

Na konkurs mogu da se prijave  zdravstvene ustanove, osnovne škole i vrtići, javna komunalna preduzeća, ustanove socijalne zaštite, udruženja, međunarodne ili lokalne NVO, lokalne samouprave itd.

Maksimalna vrednost projekta je 10 miliona japanskih jena

Konkurs otvoren do 29. februara 2020. godine.

Dodatne informacije o konkursu su dostupne na https://www.yu.emb-japan.go.jp/itpr_sr/donacije.html?fbclid=IwAR24HXnlEIUpu7u6MsRuLeIHWUogg7IUImPz21aS-IIOkfabk9ips8v5haA

Izvor: Ambasada Japana u Srbiji i Koordinaciono telo