Arhiva vesti
                   

AKCIJA PROTIV UPOTREBE PIROTEHNIČKIH SREDSTAVA U BUJANOVCU

13. Decembar 2013.

Dom Kulture u Bujanovcu počinje jednonedeljnu kampanju podizanja svesti građana o mogućim posledicama korišćenja pirotehničkih sredstava

Akcija će se ralizovati po školama, gde će se učenicima objasniti moguće posledice upotrebe  pirotehničkih sredstava , kao što su to petarde, vatrometna sredstva itd.

„Cilj ove akcije je smanjenje posledica po zdravlje građana. Da bi akcija imala pozitivne rezultate, traži se da se u kampanju uključe i lokalne obrazovne, zdravstvene i bezbednosne institucije“, rečeno je u saopštenju organizatora ove akcije.

Kampanja će uključivati sledeće aktivnosti: televizijski spot o posledicama upotrebe pirotehničkih sredstava po zdravlje građana, brošure, predavanja lekara, izložu radova o posledicama upotrebe pirotehničkih sredstva, kao i prikazivanje interaktivne drame za decu.

Preduzeće se i mere i protiv prodavaca pirotehničkih sredstava,  rečeno je u saopštenju doma kulture u Bujanovcu. Zahtevaće se  zabrana prodaje pirotehničkih sredstava osobama mlađim od 18 godina, dok  će se deci mlađoj od 14 godina zabraniti korišćenje ovih sredstava ako nisu u pratnji roditelja.

Izvor: Tituli i Koordinaciono telo