Arhiva vesti
                   

ADRA: OTVOREN POZIV ZA VOLONTERE I VOLONTERKE ZA UKLjUČIVANjE U PROGRAM POMOĆI U UČENjU

28. Oktobar 2020.

Program „Škole na točkovima”, koji realizuje ADRA Srbija, namenjen je deci iz porodica koje žive u teškim socio-ekonomskim uslovima. Cilj je da im se kroz podršku u učenju omogući da uspešno završe razred i pređu na sledeći nivo u obrazovanju (razred), da bi uspešno završili osnovnu, a potom i srednju školu.

Deca iz ove populacije lako odustaju od školovanja zbog mnogobrojnih prepreka: slabijeg poznavanja srpskog jezika, opštih teških materijalno-ekonomskih životnih uslova, nedovoljne podrške u učenju, odnosno rešavanju domaćih zadataka, i drugih razloga. I do 40% njih napušta školu između svoje 10 i 11 godine.

ADRA Srbija poziva građane da se uključe u program podrške u učenju (rešavanje domaćih zadataka) deci iz ove populacije.

Uključivanjem u Adrin volonterski program se obuhvata veći broj dece. Potrebe su velike. Volonteri postaju deo Adrinog tima i Adrinih napora koji su do sada donosili merljive i pozitivne rezultate. Kada zajedničkim snagama omogućimo ovoj deci da se obrazuju i ostanu u sistemu obrazovanja sve do uspešnog kraja, čuvamo im verovatnu jedinu šansu da izađu iz često višegeneracijskog siromaštva i izbore se za dostojanstveniji život.

Više informacija o programu, pozivu volonterima i načinu prijavljivanja potražite na sajtu programa: uskoli.rs

Sva dodatna pitanja možete postaviti putem imejl adrese office@adra.org.rs.

Izvor: ADRA Srbija i Koordinaciono telo