Arhiva vesti
                   

50 RADNIH MESTA ZA RADNIKE IZ MEDVEĐE

19. Mart 2018.

Medveđa - Besim Minkara, direktor fabrike „Lebanteks” i predstavnik turske kompanije „Ormo” posetio je opštinu Medveđa i  sastao se sa predsednikom opštine Medveđa, Nebojšom Arsićem, njegovim zamenikom Goranom Ivanovićem i načelnicom OU Medveđa, Svetlanom Todorović. Cilj Minkarove posete Medveđi je bio zapošljavanje radnika iz Medveđe u fabrici „Lebanteks” u Lebanu.

„Na samom otvaranju fabrike „Lebanteks” u Lebanu, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, obećali smo da ćemo, pored radnika iz Lebana, zaposliti i radnike iz Medveđe i Bojnika. Fabrika, za sada, broji preko 130 zaposlenih, a u toku maja meseca planiramo i zapošljavanje novih radnika. Plan nam je da iz ove opštine zaposlimo 50 radnika i nadam se da ćemo imati odličnu saradnju, kao što je imamo i sa opštinom Lebane. U našoj fabrici, za sada, imamo troje radnika iz vaše opštine i za njih imamo samo reči hvale, kao i za ostale radnike iz Lebana“, kazao je Minkara.

Pogon u Lebanu proizvodi dnevno oko 3 tone visoko kvalitetne vunice, što na mesečnom nivou iznosi oko 60 tona. Vunica se proizvodi u najrazličitijim bojama, a od nje se izrađuju  pletetnine vrhunskog kvaliteta. „Ormo“ grupa je najveći izvoznik vunice u svetu, a fabrika „Lebanteks” je prva koju je ova kompanija otvorila van Turske.

 „Dosta toga smo učinili na zadržavanju mladih ljudi u našoj opštini ali ono što je najbitnije za jednu sredinu i opstanak mladih su radna mesta. Opština Medveđa je dosta uradila kada je reč o infrastrukturi, sportu, kulturi i sređivanju samog mesta.  Stvorili smo sve preduslove za opstanak mladih ljudi. Zaposlili smo sve mlade ljude sa fakultetom i radimo i na dovođenju investitora u našu opštinu. Ovih 50 radnih mesta će mnogo značiti našoj opštini, pogotovo za žensku radnu snagu, za kojom postoji potreba u fabrici „Lebanteks“, kazao je Arsić.

Izvor: Info centar Jug i Koordinaciono telo