Arhiva vesti
                   

5. septembar 2008. god.

5. Septembar 2008.

Novoimenovani predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije Milan Marković posetio Bujanovac
"Zajedničkim radom Koordinacionog tela i lokalnih vlasti do rešavanja problema na jugu Srbije"

BUJANOVAC - Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu u Vladi Republike Srbije i novoizabrani predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Milan Marković sastao se u petak, 5. septembra, u Bujanovcu sa predsednicima opštine Bujanovac, Šaipom Kamberijem, Preševo, Naderom Sadikuom i Medveđe, Slobodanom Draškovićem.
Predsednik Koordinacionog tela, Milan Marković je takođe imao i zajednički sastanak sa šefom misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Srbiji, ambasadorom Hans Ola Urstadom i narodnim poslanikom Rizom Halimijem.
Tokom sastanaka, Marković se zahvalio prethodnim predsednicima Koordinacionog tela i istakao da je politička i ekonomska situacija bitno unapređena. Predsednik Koordinacionog tela naglasio je neophodnost rešavanja postojećih problema. "Odgovornost je pre svega na meni kao predsedniku Koordinacionog tela, ali i na predsednicima ovih opština. Samo zajedničkim radom imamo šansu da ostvarimo zajedničke ciljeve - kvalitetniji život, otvaranje novih radnih, uključivanje svih zajednica u društveni i politički život", rekao je predsednik Koordinacionog tela Milan Marković na zajedničkoj konferenciji za novinare Koordinacionog tela i OEBS-a, koja je održana u Pres centru u Bujanovcu posle sastanka sa predsednicima ovih opština.
Ambasador OEBS-a u Srbiji, Hans-Ola Urstad, je tokom konferencije ocenio kao veoma pozitivan znak odluku ministra Milan Marković da, neposredno posle imenovanja na tu funkciju, poseti jug Srbije. "Hteo bih da naglasim da OEBS želi da intenzivno sarađuje sa Koordinacionim telom na poboljšanju uslova života svih ljudi koji tu žive", rekao je ambasador Urstad.
Predsednici opština Preševa, Bujanovca i Medveđe pozdravili su imenovanje ministra Milana Markovića za predsednika Koordinacionog tela za jug Srbije od koga očekuju intenzivan rad na rešavanju ključnih problema.
Tokom popodneva Marković je imao odvojene susrete sa predstavnicima srpskih i romskih političkih opcija i liderima albanskih partija.
Ovo je prva poseta jugu Srbije ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milana Markovića u svojstvu predsednika Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.