Arhiva vesti
                   

31.8.2010.godine

31. Avgust 2010.

Rekonstruisan granični prelaz kod Prohora Pčinjskog

Preševo - Međunarodni granični prelaz Prohor Pčinjski svečano je otvoren juče nakon završetka radova na njegovoj rekonstrukciji.

Radovi na rekonstrukciji prelaza Prohor Pčinjski završeni su pre ugovorenog roka, za nešto više od pet meseci. Prelaz je izgrađen na pristupačnijem mestu i ima četiri nove saobraćajne trake, po dve na ulazu i izlazu iz zemlje. Uređena je kompletna signalizacija, kao i nove službene prostorije za osoblje carinske službe i pogranične policije.

Granični prelaz Prohor Pčinjski beleži konstantan porast obima saobraćaja i od početka godine do danas prešlo ga je oko 9.000 vozila i 27.000 putnika. U toku 2009. godine broj prelazaka povećan je za oko 30 odsto u odnosu na 2008. godinu, a samo u proteklih par meseci na ovom graničnom prelazu zabeležen je rast od 10 posto u odnosu na isti period prošle godine.

„Granični prelaz Prohor Pčinjski značajna je alternativa graničnom prelazu Preševo, koji je pod velikim pritiskom, naročito u toku turističke sezone“, istakla je Žarica Veselinović, upravnica Carinarnice Niš. Nakon završetka radova na prelazu Prohor Pčinjski stvoreni su bolji uslovi kako za putnike, tako i za carinike koji tu rade.

Vrednost obavljenih radova je 70 miliona dinara.