Arhiva vesti
                   

28.4.2009.god.

28. April 2009.

Od danas pa do četvrtka, 30. aprila, u bujanovačkom Sportskom centru biće održan  IV Međunarodni sajam poljoprivrede na kome će svoje proizvode predstaviti preko pedeset poljoprivrednih preduzeća i prehrambenih proizvođača.

Generalni pokrovitelj sajma je opština Bujanovac, a organizaciju ove manifestacije pomogla je Razvojna agencija za Bujanovac i Preševo i USAID -ov Program ekonomske sigurnosti, preko koga je izdvojeno  18.500 dolara za organizaciju ove manifestacije.

Cilj sajma je promocija ekonomskog potencijala poljoprivrednog sektora ovog regiona, kroz uspostavljanje i širenje novih poslovnih veza i jačanje saradnje između lokalnih, regionalnih i međunarodnih proizvođača poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda. Kako je region orijentisan na poljoprivrednu proizvodnju, organizacija ovog sajma predstavlja odličnu priliku da izlagači predstave svoje proizvode i ugovore poslove radi proširenja na regionalno i međunarodnog tržište.  Tokom trajanja sajma za poljoprivredne proizvođače i preduzetnike biće organizovana predavanja na temu bezbednosti upotrebe pesticida, ishrane i odgoja junica, voćarstva i vinogradarstva, krmnog bilja, kao i uredbi Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Poslednjeg dana sajma biće dodeljene tri nagrade za izlagače: za najposećeniji, najlepše uređen i najreprezentativniji štand. Na sajmu će se predstaviti i tri učeničke kompanije iz srednjih škola u Bujanovcu i Preševu u okviru programa „Dostignuća mladih“: „Sezai Surroi“ i „Sveti Sava“ iz Bujanovca i „Skenderbeg“ iz Preševa.