Arhiva vesti
                   

221 PROSVETNI RADNIK IZ PČINjSKOG OKRUGA NA SPISKU TEHNOLOŠKIH VIŠKOVA

31. Avgust 2018.

Preševo, Bujanovac – Prema podacima Ministarstva prosvete, 4.504 zaposlenih lica u školama je postalo tehnološki višak ove godine.

Najviše prosvetara je izgubilo samo deo norme, a njih 400 je ostalo bez ijednog časa ili potpuno bez angažmana. Istovremeno je slobodno 30.067 radnih mesta na kojima bi tehnološki viškovi mogli da budu angažovani. Na mestima koja su označena kao slobodna rade nastavnici sa ugovorima na određeno vreme, jer već četiri godine traje zabrana zapošljavanja.

Sindikalci veruju da će ove godine tehnološki viškovi biti bolje zbrinuti i raspoređeni na slobodna radna mesta, jer je ministar prosvete školama poslao stručno uputstvo kojim traži da škole raskinu sve ugovore sa radnicima angažovanim na određeno vreme dok tehnološki viškovi ne budu raspoređeni.

Podaci Ministarstva prosvete pokazuju da je u Pčinjskom okrugu 221 prosvetni radnik na spisku tehnoloških viškova. Najveći broj tehnoloških viškova je u Vranju, 76, sledi Surdulica sa 47, Preševo sa 37 i Bujanovac sa 31. U Vladičinom Hanu broj tehnoloških viškova je 15, u Vranjskoj Banji 9, a u Trgovištu 6.

Izvor: RTV Ritam i Koordinaciono telo