Škola srpskog jezika
                   

Škola srpskog jezika

Služba Koordinacionog tela je u 2012. godini dobila donaciju od Ambasade Velike Britanije, za organizovanje sedmomesečne besplatne Škole srpskog jezika za mlade od 15 – 30 godina. Školu je završilo 250 polaznika iz Bujanovca i Preševa.

I u 2013. godini Služba Koordinacionog tela organizuje Školu srpskog jezika, a broj prijavljenih kandidata je 260, što je mnogo veći broj od očekivanog.

U oba ciklusa, na konkursu su izabrane škole jezika čije profesorke, u saradnji sa asistentima iz albanske zajednice,  pomažu mladima iz dve opštine da što brže i da na što zanimljiviji način nauče i usavrše jezik. Za sve polaznike obezbeđeni su besplatni udžbenici Instituta za strane jezika iz Beograda.

Ovo je vrlo važan projekat radi podizanja nivoa znanja srpskog jezika, što je neophodan preduslov za podsticanje nastavka obrazovanja u Republici Srbiji, zapošljavanje i integraciju Albanaca.

Studiju o mogućnostima unapređenja nastave i učenja srpskog kao nematernjeg jezika u opštinama Preševo,Bujanovac i Medveđa možete preuzeti ovde