Arhiva vesti
                   
3. Decembar 2019.

NEKSUS VRANjE U OKVIRU PROJEKTA „UNAPREĐENjE MEĐUETNIČKE SARADNjE VRANjA I TUTINA OSNAŽIVANjEM DEVOJČICA I ŽENA PRIPADNICA ETNIČKIH MANjINA”

Udruženje građana NEKSUS Vranje je u okviru projekta „Unapređenje međuetničke saradnje Vranja i Tutina osnaživanjem devojčica i žena pripadnica etničkih manjina i umrežavanje relevantnih aktera iz lokalnih sredina” organizovalo sastanak zagovaranja sa predstavnicima institucija.

2. Decembar 2019.

ZA DOMOVE ZDRAVLjA ŠIROM SRBIJE IZDVOJENO 2,3 MILIONA EVRA

Beograd  - Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar uručio je ugovore o finansiranju i realizaciji projekata usmerenih na unapređenje kvaliteta usluga u primarnoj zdravstvenoj zaštiti za 83 doma zdravlja, u ukupnoj vrednosti 2,3 miliona evra.

2. Decembar 2019.

TRENING O JAVNOM ZASTUPANjU ZA ORGANIZACIJE CIVILNOG DRUŠTVA

Forum civilne akcije Forca, kao lokalni Resurs centar, organizuje trening za javno zastupanje.

2. Decembar 2019.

OBJAVLjEN VODIČ ZA TRANSPARENTNO FINANSIRANjE UDRUŽENjA I DRUGIH OCD IZ BUDžETSKIH SREDSTAVA LOKALNIH SAMOUPRAVA

Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom, u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i Stalnom konferencijom gradova i opština, je objavila treće izmenjeno i dopunjeno izdanje „Vodiča za transparentno finansiranje udruženja i drugih organizacija civilnog društva iz budžetskih sredstava lokalnih samouprava“.

29. Novembar 2019.

JAVNI POZIV ZA IPARD MERU M3 ZA PRERADU POLjOPRIVREDNIH PROIZVODA (ROK: 24. FEBRUAR 2020)

Uprava za agrarna plaćanja je raspisala Treći javni poziv za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu koje se tiču prerade i marketinga poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva.

29. Novembar 2019.

DRŽAVNE SUBVENCIJE I RECIKLERIMA: SAKUPLjAČIMA OTPADA 3,5 MILIJARDI DINARA

Recikleri bi naredne godine mogli da računaju na državne subvencije od ukupno tri i po milijarde dinara. Predlogom budžeta za sledeću godinu resoru zaštite životne sredine predviđeno je 27 odsto više novca. Sav "višak" će biti usmeren u budžetski fond, pa će on zapravo biti veći 45 odsto.

28. Novembar 2019.

ZA FIRME IZ PREŠEVA, BUJANOVCA I MEDVEĐE 40 MILIONA DINARA BESPOVRATNIH SREDSTAVA OD KOORDINACIONOG TELA

Bujanovac – Od 16 preduzetnika kojima su uručeni ugovori o dodeli bespovratnih sredstava iz Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa, sedmorica su iz Bujanovca i oni će za unapređenje poslovanja svojih firmi dobiti 19 miliona dinara.

28. Novembar 2019.

IZAZOV „DO PAMETNIJIH GRADOVA UZ POMOĆ OTVORENIH PODATAKA“(ROK: 8. DECEMBAR 2019)

Sve više se govori o „pametnim gradovima˝ koji olakšavaju život svojim stanovnicima uz pomoć tehnologije. Veliku ulogu u kreiranju pametnih gradova imaju podaci koji predstavljaju temelj planiranja i kreiranja novih usluga ili inoviranja starih.

28. Novembar 2019.

KAKO URADITI DOBAR MONITORING I EVALUACIJU PROJEKTA

Najbolji projekti prepoznaju se po njihovom uticaju i njihovoj efikasnosti, a najbolji način za njihovo merenje je kroz dobar sistem monitoringa i evaluacije (M&E) projekata.

28. Novembar 2019.

PRIKUPLjANjE POMOĆI ZA ALBANIJU, NAJPOTREBNIJA HRANA I SREDSTVA ZA HIGIJENU

Bujanovac, Preševo – Akciji prikupljanja pomoći za pogođene zemljotresom u Albaniji, odazvao se veliki broj građana Preševa i Bujanovca. U Preševu je akcija prikupljanja pomoći organizovana na više punktova, a glavni centar je u preduzeću „Moravica”.

«Претходна страна   Следећа страна»