Arhiva vesti
                   
21. Mart 2019.

NARODNI HEROJI DOBIJAJU NOVI SPOMENIK NA „KISELOJ VODI“

Bujanovac – Spomenik Aleksandru Stankoviću i Josifu Janjiću na „Kiseloj vodi“, skojevcima streljanim 1943. na tom mestu, srušen je već desetak godina, ali sada iz SUBNOR-a (Savez udruženja boraca narodno-oslobodilačkog rata) najavljuju kompletnu restauraciju i sređivanje okoline pa ova destinacija ponovo može da postane jedno od omiljenih izletišta Bujanovčana.

21. Mart 2019.

ODRŽAN OKRUGLI STO “DA SE BOLjE RAZUMEMO”

Medveđa – U okviru projekta „Jačanje zaštite nacionalnih manjina u Srbiji“ koji se finansira iz Zajedničkog programa Evropske unije i Saveta Evrope „Horizontal Facility“ za Zapadni Balkan i Tursku, održan je okrugli sto u hotelu “Gejzer” u Sijarinskoj Banji, na temu: „Službena upotreba jezika i pisama u jedinicama lokalne samouprave“.

20. Mart 2019.

ODRŽANA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE MEVEĐA

Meveđa – Diplomirani pravnik, Vladica Đokić izabran je za novog sekretara Skupštine opštine Medveđa, na kojoj je pored ostalog, usaglašeni i Statut ovog zakonodavnog tela sa Zakom o lokalnim samopravama, a rok za usaglašavanje je kraj marta ove godine.

20. Mart 2019.

OBRAZOVNA RADIONICA U OKVIRU „TAKMIČARSKIH DANA MLADIH INOVATORA I PREDUZETNIKA”

Preševo, Medveđa – Uz učešće preko 150 đaka osnovnih i srednjih škola sa teritorije Pčinjskog okruga, kao i opština Preševo i Medveđa, u sali Omladinskog kulturnog centra Vranje održana je obrazovna radionica kojom su počeli "Takmičarski dani mladih inovatora i preduzetnika".

20. Mart 2019.

KAMBERI: OTVORILI SMO 78 NOVIH RADNIH MESTA

Bujanovac – Lokalna samouprava u Bujanovcu, po rečima predsednika opštine, Šaipa Kamberija, u prošloj godini omogućila je zapošljavanje 78 ljudi samo kroz finasiranje „start-ap“ projekata u preduzetništvu.

19. Mart 2019.

POLjOPRIVREDNICI U MARTU IZAZVALI 26 POŽARA NA TERITORIJI BUJANOVCA

Bujanovac – Samo od početka marta na teritoriji opštine Bujanovac registrovano je 26 požara na otvorenom, saopšteno je na sednici Štaba za vanredne situacije, na kojoj je razmatran Operativni plan za prevenciju i zaštitu od požara.

18. Mart 2019.

ZA PREDSEDNIKA SUDA TROJE KANDIDATA

Bujanovac – Za predsednika Osnovnog suda u Bujanovcu kandidovalo se troje kandidata – sadašnji v.d. predsednika Stanka Krstić, Svetozar Simić i Dragi Stojilković.

18. Mart 2019.

SIJARINSKA BANjA I MEDVEĐA U EMISIJI „PRELO U NAŠEM SOKAKU“

Medveđa – U emisiji "Prelo u našem sokaku", svoje običaje, tradiciju i turističke potencijale, predstavio je Jablanički okrug, opština Medveđa. Kroz porodični magazin zabavno-muzičkog karaktera, umetnici, sportisti, folkoraši, guslari, kuvari, turizmolozi i mnogi drugi...

15. Mart 2019.

OSNOVCI IZ MEDVEĐE U KAMPANjI PROTIV DROGE

Medveđa – Učenici osmog razeda Osnovne škole „Gornja Jablanica“ u Medveđi organizovali su kampanju protiv droge i drugih opojnih sredstava. Kampanja pod nazivom „Budi pametan, izbor je na tebi“obuhvatila je obrazovanje učenika kako da vode zdrav život bez droge, alkohola, cigareta.

15. Mart 2019.

AGIM RAŠITI PONOVO PROSVETNI INSPEKTOR

Bujanovac – Nakon više od dve godine bez prosvetnog inspektora koji bi kontrolisao rad predškolske ustanove, 11 osnovnih i 2 srednje škole u opštini Bujanovac, lokalna samouprava vratila je Agima Rašitija na to mesto.

«Претходна страна   Следећа страна»