Arhiva vesti
                   
26. Mart 2019.

POZIV GRADOVIMA I OPŠTINAMA DA PRIJAVE PROJEKTE ZA SREDSTVA IZ FONDA ZA LOKAL

Ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Branko Ružić uputio je poziv gradovima i opštinama da konkurišu za sredstva iz Fonda za lokal i podsetio na to da rok za prijavu ističe 1. aprila.

26. Mart 2019.

PROGRAM EXCHANGE 5 – KONKURS ZA PAKETE PODRŠKE JEDINICAMA LOKALNE SAMOUPRAVE U OBLASTI UPRAVLjANjA IMOVINIM (ROK: 05.04.2019)

Raspisan je konkurs za Pakete podrške u oblasti upravljanja imovinom u okviru programa Exchange 5, koji finansira Evropska unija iz sredstava IPA 2014, a sprovodi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) u saradnji sa Ministarstvom finansija...

25. Mart 2019.

JAVNI POZIV ZA PODRŠKU LOKALNIM SAMOUPRAVAMA ZA RAD SAVETODAVNIH SLUŽBI ZA GRAĐANE I GRAĐANKE (ROK: 16.04.2019)

Objavljen je Javni poziv za podršku lokalnim samoupravama za uspostavljanje savetodavnih službi za građane i građanke. Fondom vrednim 262.500 dolara Vlada Švajcarske će, kroz program Swiss PRO, podržati jedinice lokalne samouprave (JLS) da uspostave savetodavne službe za građane/ke usmerene na bolji pristup pravima za najmanje 5.000 građana i građanki iz ranjivih grupa.

25. Mart 2019.

KONKURS ZA SUFINANSIRANjE IZRADE PLANSKIH DOKUMENATA

Ministarstvo građevinsarstva, saobraćaja i infrastrukture je objavilo javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava iz budžeta Republike Srbije za sufinansiranje izrade planskih dokumenata u 2019. godini.

25. Mart 2019.

ORGANSKA HRANA UZ POMOĆ TOPLE IZVORSKE VODE U SIJARINSKOJ BANjI

Medveđa – Četvoročlana učenička ekipa iz Medveđe osmisla je jedinstveni biznis plan o proizvodnji organske hrane u plastenicima koji bi se tokom cele godine navodnjavali toplom izvorskom i lekovitim vodom iz Sijarinske Banje, koja sada otiče u banjsku reku. Za tu ideju dobila je treću nagradu na regionalnom takmičenju Saveza pronalazača Srbije, koje se održalo u Vranju pod sloganom „Takmičarski dani mladih preduzetnika i inovatora“.

25. Mart 2019.

LUKA IZ BUJANOVCA NAJBOLjI GOVORNIK NA TAKMIČENjU U VRANjU

Bujanovac – Na „Takmičarskim danima mladih inovatora i preduzetnika“, održanim u u Vranju, nagradu za najboljeg prezentera i govornika dobio je Luka Mitrović, učenik bujanovačke Osnovne škole „Branko Radičević“.

25. Mart 2019.

NEOPHODNA VEĆA PODRŠKA MOBILNIM TIMOVIMA ZA SOCIJALNO UKLjUČIVANjE ROMA

Bujanovc – Unapređenje komunikacije sa romskom zajednicom, obezbeđivanje institucionalne održivosti i finansiranje operativnih planova mobilnih timova su preko potrebni za povećanje socijalne inkluzije Roma u lokalnim zajednicama, zaključak je sastanaka održanih u martu sa mobilnim timovima za socijalno uključivanje Roma iz Vranja, Bujanovca, Leskovca i Prokuplja.

25. Mart 2019.

PROBNI POPIS STANOVNIŠTVA U APRILU

Bujanovac, Preševo – Republički zavod za statistiku će tokom aprila sprovesti Probni popis stanovništva, domaćinstava i stanova.

22. Mart 2019.

MEDVEĐA DOBIJA „ULIČNI TRENING“ PARK

Medveđa – U kabinetu Ministra omladine i sporta, Vanje Udovičića, održan je konstruktivan sastanak sa predstavnicima opštine Medveđa na čelu sa predsednikom te opštine, Nebojšom Arsićem, a pored njih, sastanku su prisustvovali i državni sekretar, Predrag Peruničić i bivši vaterpolista i selektor reprezentacije Srbije, Dejan Udovičić.

22. Mart 2019.

DECA IZ PRODUŽENOG BORAVKA U ČAST ŠUMAMA

Bujanovac - Deca iz Produženog boravka Osnovne škole „Branko Radičević“ povodom Svetskog dana šume i prvog dana proleća sadila su drveće u školskom dvorištu.

«Претходна страна   Следећа страна»