Arhiva vesti
                   
11. Decembar 2019.

NEZAVISNO DRUŠTVO NOVINARA VOJVODINE (NDNV): KONKURS ZA PROGRAM USAVRŠAVANjA MLADIH NOVINARA I NOVINARKI (ROK: 15. JANUAR 2020)

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) raspisalo je konkurs za desetomesečni program usavršavanja namenjen mladim novinarima i novinarkama.

11. Decembar 2019.

POČELA KAMPANjA „UPOZNAJ, NE SUDI!”

Niš - Kampanja „Upoznaj, ne sudi!”, čiji je cilj podizanje svesti o problemu diskriminacije Roma i podsticanje na adekvatno reagovanje i prevenciju, je otpočela panel diskusijom koja je održana u Nišu.

11. Decembar 2019.

KATALOG ALBANSKIH IMENA ZA BOLjE RAZUMEVANjE I KOMUNIKACIJU

Bujanovac –  U Bujanovcu je predstavljen katalog najčešćih albanskih imena i prezimena koji će matičarima omogućiti da imena pripadnika albanske nacionalne manjine upisuju u matične knjige precizno i tačno. Katalog će moći da ga koriste i druge javne službe.

6. Decembar 2019.

MALI GRANTOVI ZA UNAPREĐENjE PRISTUPA IZBEGLICA I RASELjENIH LICA ZAPOŠLjAVANjU (ROK: 22. DECEMBAR 2019)

Centar za regionalizam je raspisao konkurs za dodelu malih grantova u okviru projekta “POMOĆ“ – Doprinos pristupu izbeglica i raseljenih lica pravima i mogućnostima zapošljavanja”, koji finansira Evropska Komisija, a realizuju članice Igmanske inicijative.

6. Decembar 2019.

PUŠTENA U RAD DOMAĆA APLIKACIJA ZA RAČUNOVOĐE

Besplatna aplikacija za mobilne telefone Biznis INFO, namenjena korisnicima u oblasti finansija i računovodstva, je počela sa radom, a razvijena je u partnerstvu sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD).

5. Decembar 2019.

POZIV ZA UČEŠĆE NA OBUCI ZA PRAĆENjE REFORME PRAVOSUĐA (ROK: 8. DECEMBAR 2019. GODINE)

Fondacija za otvoreno društvo, Srbija i Odbor za ljudska prava Niš su raspisali javni poziv za Obuku za praćenje reforme pravosuđa.

5. Decembar 2019.

OBUKA U OBLASTI RODNO ODGOVORNOG BUDžETIRANjA (ROK: 15. JANUAR 2020. GODINE)

The Gender Budget Watchdog Network (GBWN) je objavio poziv organizacijama civilnog društva da se prijave za osnovne i napredne obuke u oblasti rodno odgovornog budžetiranja, koje će biti organizovane u okviru The Gender Budget Watchdog Network (GBWN) projekta.

4. Decembar 2019.

SLUŽBA KOORDINACIONOG TELA NA KONKURSU DODELILA 300 STIPENDIJA SREDNjOŠKOLCIMA

Služba Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa dodelila je stipendije za učenike srednjih škola iz tri opštine koji pohađaju nastavu na području Preševa, Bujanovca, Medveđe, Leskovca, Lebana i Vranja.

4. Decembar 2019.

IZ PROJEKTA „NORVEŠKA ZA VAS" ZA REKONSTRUKCIJU PUMPNE STANICE U PREŠEVU 167.000 EUR

Preševo - Rekonstrukcija pumpne stanice „Žujince” u Preševu, koji Norveška finansira sa 167.000 evra kroz projekat „Norveška za vas - Srbija”, doprineće stabilnijem vodosnabdevanju za 13.000 korisnika u ovoj opštini na jugu Srbije.

4. Decembar 2019.

PREDSTAVLjANjE PROJEKTA ACT NAMENjNOG PODRŠCI LOKALNIH OCD

Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative pozivaju zainteresovane organizacije civilnog društva da prisustvuju predstavljanju projekta ACT, 17. decembra 2019. godine od 10.30 do 15 časova u Kući aktivizma (Dobračina 55, Beograd).

«Претходна страна   Следећа страна»