Arhiva vesti
                   
17. Oktobar 2019.

EU PRO OBJAVIO DRUGI POZIV ZA DODELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA PREDUZETNICIMA, MIKRO I MALIM PREDUZEĆIMA (ROK: 10.NOVEMBAR 2019)

Razvojni program EU PRO je objavio drugi javni poziv za podnošenje predloga projekata za nabavku opreme i uvođenje usluga za preduzetnike, mikro i mala preduzeća.

17. Oktobar 2019.

PREKO 300 UČENIKA OŠ „BRANKO RADIČEVIĆ“ TRČALO ZA POMOĆ DRUGARIMA

Bujanovac – Više od 300 đaka bujanovačke Osnovne škole „Branko Radičević“ trčalo je na gradskom stadionu u Bujanovcu „Trku za srećnije detinjstvo“ kako bi pomogli svojim školskim drugovima koji su u lošijoj materijalnoj situaciji.

16. Oktobar 2019.

LIKOVNI KONKURS ZA KALENDAR EU PRO PROGRAMA ZA 2020. GODINU „MOJA EVROPSKA ZAJDNICA“ (ROK: 15.11.2019)

Uz podršku Evropske unije, razvojni program EU PRO otvorio je nagradni likovni konkurs za učenike i učenice srednjih škola i gimnazija iz 99 gradova i opština, koje uključuju i opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu, na temu „Moja evropska zajednica“...

16. Oktobar 2019.

RASPISAN NAGRADNI KONKURS „DIGITALNI ČAS“U 2019/20120 GODINI (ROK: 18. OKTOBAR 2019 GODINE)

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je rsapisalo nagradni konkurs za nastavnike osnovnih škola „Digitalni čas“u školskoj 2019/2020. godini, čiji je cilj podsticanje upotrebe informacionih tehnologija kao nastavnih sredstava...

16. Oktobar 2019.

„SAZNAJ I RAZAZNAJ“: MEDIJSKO OPISMENjAVANjE BUJANOVČANA

Bujanovac – Prva u nizu radionica medijske pismenosti programa “Saznaj i razaznaj”, koju sprovodi organizacija „IREX“ uz podršku Ambasade SAD u Srbiji, održana je u Američkom kutku u Bujanovcu.

16. Oktobar 2019.

NATO OBUČAVA SRPSKE VOJNIKE U BUJANOVCU

Bujanovac – Grupa vojnih stručnjaka NATO-a stigla je u Srbiju gde će u bazi Jug kod Bujanovca sprovesti poslednju fazu procesa obuke Vojske Srbije, zasnovanou na svom modulu za obuku, pod nazivom „Koncept operativnih sposobnosti — evaluacija i izveštavanje“, saopštila je Kancelarija NATO-a za vezu u Beogradu.

15. Oktobar 2019.

SANjA NAKIĆ PIPE ISTRČALA 25 KILOMETARA U NOVOM SADU

Bujanovac – Najpoznatija bujanovačka sportistkinja, dugoprugašica Sanja Nakić, popularna Pipe, ostvarila je još jedan rezultat vredan pažnje istrčavši stazu dugu 25,4 kilometara u okviru 27. Novosadskog maratona.

15. Oktobar 2019.

POLjOPRIVREDNICI U MEDVEĐI DOBILI 15 MILIONA OD OPŠTINE

Medveđa – Uručenjem još 100 ugovora, okončana je ovogodišnja podela podsticajnih sredstava za poljoprivrednike u opštini Medveđa, za šta je izdvojeno 15 miliona dinara, 5 miliona više nego prošle godine, saopšteno je iz kabineta predsednika lokalne samouprave.

11. Oktobar 2019.

U MEDVEĐI NASTUPIO “AMOROSO”

Medveđa – U sali Kulturnog centra opštine Medveđa počela je druga sezona umetničke muzike u okviru projekta „Umetnička muzika na jugu – Medveđa 2019“. Prvi koncert, od planiranih šest do kraja godine, održao je kamerni orkestar „Amoroso“ iz Leskovca. Sa orkestrom su nastupale i solistkinje Biljana i Katarina Miljković. Izvođena su dela baroka, klasicizma, romantizma...

11. Oktobar 2019.

OPŠTINA OBEZBEDILA 2 MILIONA DINARA ZA LIČNE ASISTENTE U ŠKOLAMA

Bujanovac – Personalni asistenti za predškolce i učenike u programu inkluzivnog obrazovanja (IOP) u bujanovačkim osnovnim i srednjim školama počeće sa radom od 15. oktobra, nakon što je lokalna samouprava obezbedila 2 miliona dinara za njihovo angažovanje.

«Претходна страна   Следећа страна»