Arhiva vesti
                   
22. Avgust 2018.

KONAČNO SE „STIŠALA” EPIDEMIJA MALIH BOGINjA

Preševo, Bujanovac, Medveđa - Konačno se  „stišala” epidemija malih boginja, te je tokom leta bilo samo sporadičnih obolevanja,  u julu 50 obolelih, a u avgustu šest.

22. Avgust 2018.

JAVNI POZIV ZA IZBOR JEDINICA LOKALNE SAMOUPRAVE (JLS) ZA IZRADU I SPROVOĐENjE MODELA STRUKTURIRANOG DIJALOGA SA MLADIMA (ROK: 2. SEPTEMBAR 2018)

U okviru projekta „Zajedno za mlade“, koji  se realizuje u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta, Krovna organizacija mladih Srbije – KOMS otvara Javni poziv za izbor pet (5) jedinica lokalne samouprave za izradu i sprovođenje modela...

21. Avgust 2018.

MEDVEĐA - ZAHVALNICA SLIKARU KOJI JE DEŠIFROVAO OSMEH MONA LIZE

Medveđa – Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa, je uručio zahvalnicu poznatom srpskom književniku i slikaru Predragu Baji Lukoviću, koji je slikom „Portret jedne tajne“dokazao da je lik čuvene Mona Lize zapravo autoportret samog autora Leonarda da Vinčija.

21. Avgust 2018.

SVAKO KO OTVORI TEKUĆI RAČUN U BANCI ĆE DOBITI „DINU” KAO OSNOVNU KARTICU

Preševo, Bujanovac, Medveđa -  Svako ko otvori tekući račun u banci će dobiti „Dinu” kao osnovnu karticu, dok će ostale kartice, kao što su „Viza” i „Master”, biti dopunske, a banka će moći da ih izda samo na zahtev klijenta.

21. Avgust 2018.

OTVOREN KONKURS ZA STIPENDIRANjE SREDNjOŠKOLACA

Beograd - Fondacija Ana i Vlade Divac, u saradnji sa grupom donatora, raspisala je konkurs za dodelu stipendija učenicima iz najosetljivijih grupa koji 2018. godine upisuju prvi, drugi, treći ili četvrti razred srednje škole na teritoriji Republike Srbije.

20. Avgust 2018.

IZBORI ZA NACIONALNE SAVETE 4. NOVEMBRA

Preševo, Bujanovac, Medveđa – Branko Ružić, ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu, je raspisao izbore za nacionalne savete nacionalnih manjina za 4. novembar.

20. Avgust 2018.

OBUKA ZA ZAVARIVANjE U TEHNIČKOJ ŠKOLI „RADE METALAC”

Medveđa - Projekat nemačke razvojne saradnje „Podsticanje zapošljavanja mladih”, koji realizuje nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, u partnerstvu sa gradom Leskovcem i Tehničkom školom „Rade Metalac”, organizuje obuku za zavarivanje i poziva sve mlade nezaposlene sa teritorije Jablaničkog okruga da se prijave.

20. Avgust 2018.

POZIV ZA OBUKU - BORBA PROTIV DISKRIMINACIJE ROMA

Beograd - Obuka će biti održana od 1. do 9. novembra u Berlinu, Nemačka.

20. Avgust 2018.

ČESTITKA ZORANA STANKOVIĆA POVODOM KURBAN BAJRAMA

Beograd - Povodom verskog praznika Kurban-bajrama, Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu, je uputio čestitku svim građanima islamske veroispovesti ove tri opštine.

17. Avgust 2018.

U MEDVEĐI PODELjENI UGOVORI ZA PODSTICAJNA SREDSTVA POLjOPRIVREDNICIMA

Medveđa - U sali Kulturnog centra opštine Medveđa su potpisani ugovori sa poljoprivrednicima za povraćaj sredstva uloženih u podsticanje poljoprivrede i ruralnog razvoja opštine Medveđa.  Programom mera za 2018. godinu, za poljoprivredu su izdvojena sredstva u iznosu od 10.000.000,00 dinara.

«Претходна страна   Следећа страна»