Arhiva vesti
                   
9. Maj 2018.

BUJANOVAC OBELEŽAVA DAN EVROPE, 9. MAJ, KAO DAN OPŠTINE

Bujanovac –  „Bujanovac je za dan opštine proglasio 9. maj, kao datum koji pripada svima i koji na simboličan način pokazuje naše opredeljenje za evropske vrednosti, a dan grada će danas biti obeležen celodnevnim aktivnostima u organizaciji lokalne samouprave,” izjavio je šef kabineta predsednika opštine Bujanovac, Rahim Salihi.

9. Maj 2018.

ŠEF MISIJE OEBS U SRBIJI POHVALIO SRBIJU ZBOG UNAPREĐENjA ZAKONSKIH OKVIRA U OBLASTI NACIONALNIH MANjINA

Beograd - Predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić, razgovarala je sa šefom Misije OEBS u Srbiji, ambasadorom Andreom Oricijem, o učešću ove organizacije u reformskim procesima u oblasti vladavine prava, reformi pravosuđa, kao i o stanju u medijima u Srbiji.

9. Maj 2018.

U PREŠEVU PROSLAVA DANA EVROPE UZ ZAHTEV ZA OTVARANjE GRANIČNOG PRELAZA SA MAKEDONIJOM

Preševo – Povodom Dana Evrope, vlast Opštine Preševo, koju predvodi Alternativa za promene, organizuje skup u selu Miratovac, na granici sa Makedonijom, kako bi se skrenula pažnja republičkih vlasti na višegodišnji zahtev meštana da se u Miratovcu otvori granični prelaz.

8. Maj 2018.

RAZVOJNI PROGRAM EU PRO OBJAVIO PRVE POZIVE ZA DESET MILIONA EVRA ZA UNAPREĐENjE INFRASTRUKTURE

Beograd - Razvojni program EU PRO objavio je četiri javna poziva za unapređenje infrastrukture u 99 lokalnih samouprava u regionima Šumadije, zapadne, južne i istočne Srbije, koji uključuju i lokalne samouprave Preševa, Bujanovca i Medveđe, za koje je Evropska unija (EU) izdvojila deset miliona evra.

8. Maj 2018.

26. FESTIVAL SAVEZA GUSLARA SRBIJE U MEDVEĐI

Medveđa - Ovogodišnji 26. festival Saveza guslara Srbije će biti održan 11. i 12. maja 2018. godine, u sali Kulturnog centra u Medveđi. Najavljeno je učešće 18 društava.

8. Maj 2018.

OBJAVLjENI JAVNI KONKURSI ZA PROGRAME I PROJEKTE OD JAVNOG INTERESA U OBLASTIMA OMLADINSKOG SEKTORA

Ministarstvo omladine i sporta objavilo je javne konkurse za programe i projekte od javnog interesa u oblastima omladinskog sektora, i to:

7. Maj 2018.

BUJANOVAČKI NOVINARI OBELEŽILI DAN SLOBODE MEDIJA

Bujanovac -   Srpski i albanski novinari ocenili su na skupu kojim je prvi put u Bujanovcu obeležen Svetski dan slobode medija, 3. maj, da je situacija u medijima u Srbiji nedovoljno dobra, ne samo u pogledu slobode rada, već i finansijskog statusa novinara.

7. Maj 2018.

OBNOVA KONAKA PRI MANASTIRU PROHOR PČINjSKI

Preševo - Deo Kraljevog konaka pri manastiru Prohor Pčinjski kod Preševa je januara 2014. godine izgoreo u požaru. U zavisnosti od finansijskih sredstava, veći deo Kraljevog konaka je obnovljen u više faza.

7. Maj 2018.

ODRŽANA RADIONICU SVIRANjA BUBNjEVA SA MLADIM MIGRANTIMA U PREŠEVU

Preševo - Jedan od najboljih profesionalnih bubnjara u Republici Srbiji, Dragoljub Đuričić, preneo je svoja iskustva mladim migrantima koji su smešteni u Prihvatnom centru za izbeglice i migrante u Preševu.

7. Maj 2018.

BORAVAK BUJANOVAČKIH UČENIKA U PESTALOCI DEČJEM SELU U ŠVAJCARSKOJ – UČEŠĆE U PROGRAMU INTERKULTURALNE RAZMENE

Bujanovac - U okviru projekta „Naš grad, naše škole“ koji realizuje Služba Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa sa partnerskom organizacijom Grupa 484 uz podršku Pestaloci dečije fondacije, grupa od 40-toro učenika je krenula danas put Trogena, dečijeg sela u Švajcarskoj.

«Претходна страна   Следећа страна»