Arhiva vesti
                   
19. Decembar 2018.

ŽIVOT MIGRANATA U CENTRIMA U PČINjSKOM OKRUGU

Preševo, Bujanovac – Međunarodni dan migranata svet je dočekao sa 258 miliona ljudi u pokretu. Od toga 40 miliona raseljeno je zbog sukoba, a svake godine milioni napuštaju domove zbog klimatskih promena i nepogoda. U Srbiji je trenutno u jedanaest prihvatnih i pet azilnih centara smešteno 4.056 migranata, a 25 odsto su deca.

19. Decembar 2018.

PREDSTAVA U ČAST GVOZDENOG PUKA

Medveđa – Drugi pešadijski puk „Knjaz Mihailo", zbog junaštva svojih vojnika, nazvan je Gvozdenim pukom. Veliki broj vojnika je odlikovan, a najviše nosilaca Karađorđeve zvezde sa mačevima je iz medveđanskih sela. U čast junacima Gvozdenog puka Kulturni centar u Medveđi pripremio je predstavu uz pomoć amaterskog pozorišta Lebana.

19. Decembar 2018.

PRIVREDNICI IZ MEDVEĐE DOBILI NOVČANA SREDSTVA ZA ZAPOČINjANjE I UNAPREĐENjE POSLA

Medveđa – Nakon završenih obuka kako održati posao, efektivno raditi i koji su načini saradnje, privrednici iz Medveđe dobili su novčana sredstva za nabavku opreme ili adaptaciju prostorija, kako bi započeli novi ili unapredili postojeći posao.

17. Decembar 2018.

STANKOVIĆ ZA TV PRVA: U PREŠEVU, BUJANOVCU I MEDVEĐI MIRNO, BEZ EUFORIJE

Beograd – Situacija u opštinama na jugu Srbije je normalna, mirna i nije bilo nikakve euforije nakon odluke Prištine o formiranju takozvane vojske Kosova, izjavio je predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Zoran Stanković.

14. Decembar 2018.

PREDSEDNIK SRBIJE, ALEKSANDAR VUČIĆ U KOPNENOJ ZONI BEZBEDNOSTI U NAREDNA 72 SATA

Bujanovac, Preševo – Predsednik Srbije i vrhovni komandant Aleksandar Vučić će u naredna 72 časa obići jedinice u Kopnenoj zoni bezbednosti i na prostoru juga Srbije.

14. Decembar 2018.

POZIV NA TRENING „INSTITUCIJA OMBUDSMANA I PISANjE PRITUŽBI“U NIŠU

Beograd - Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR) pozva sve zainteresovane aktiviste, predstavnike medija, studente političkih i pravnih nauka, kao i širu javnost iz Niša i okolnih gradova, na jednodnevni trening „Institucija Ombudsmana i pisanje pritužbi“, koji će se održati 21. decembra 2018. godine u Nišu.

14. Decembar 2018.

POSLEDICE NATO BOMBARDOVANjA NA JUGU SRBIJE

Bujanovc, Preševo – U Pčinjskom okrugu municijom sa osiromašenim uranijumom, tokom NATO bombardovanja, gađane su lokacije u Vranju, Bujanovcu i Preševu. Ta mesta su dekontaminirana, a u izveštajima o zdravstvenom stanju stanovništva Vranja prethodnih godina porast broja obolelih od malignih bolesti nije povezivan sa zračenjem.

14. Decembar 2018.

NAGRADE UČENICIMA SREDNjE ŠKOLE „SVETI SAVA“ ZA SLAVSKU TRPEZU

Bujanovac – Učenici bujanovačke Srednje Stručne Škole „Sveti Sava“ vratili su se sa osvojenim zlatnim medaljama sa 23. „Slavagastro“ festivala hrane, vina, ugostiteljstva i turizma održanog u Beogradu.

14. Decembar 2018.

POZIV ZA MEDIJE - 14.12.2018.

Pozivamo vas da u utorak 18. decembra, u 13 časova, u velikoj sali Doma kulture u Bujanovcu, Trg Karađorđa Petrovića bb, prisustvujete obeležavanju osamnaest godina rada Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.

13. Decembar 2018.

JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE U NACIONALNOM GODIŠNjEM TAKMIČENjU ZA IZBOR NAJBOLjE PRAKSE U PRIMENI PRINCIPA DOBRE UPRAVE NA LOKALNOM NIVOU U 2018. GODINI

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i Stalna konferencija gradova i opština - Savez gradova i opština Srbije (SKGO) upućuju javni poziv za izbor najbolje prakse u oblasti primene principa dobre uprave na lokalnom nivou namenjen gradovima...

«Претходна страна   Следећа страна»