Arhiva vesti
                   
22. Oktobar 2018.

PROGLAŠENO PET LISTA ZA IZBOR ČLANOVA NACIONALNOG SAVETA ALBANACA

Preševo, Bujanovac, Medveđa – Republička izborna komisija (RIK) proglasila je pet izbornih lista za izbor članova Nacionalnog saveta Albanaca.

22. Oktobar 2018.

SOLIDARNOST NA DELU: PAKET ZA SIROMAŠNOG DRUGA

Bujanovac – Bujanovačko društvo učitelja (BUDU) je povodom 17. oktobra, Svetskog dana borbe protiv siromaštva, realizovalo akciju „Paket za siromašnog druga”. Deca su zajedno sa svojim učiteljima i učiteljicama sakupili garderobu i školski pribor, dok će Crveni krst ove pakete dostaviti deci kojoj je pomoć najpotrebnija.

22. Oktobar 2018.

EVROPSKA UNIJA IZDVOJILA 1,2 MILIONA EVRA ZA RAZVOJ GEOGRAFSKIH INFORMACIONIH SISTEMA

Preševo, Bujanovac, Medveđa - Razvojni program EU PRO je objavio javni poziv za podnošenje predloga projekata za uvođenje i razvoj geografskih informacionih sistema (GIS). Poziv, za koji je Evropska unija (EU) izdvojila 1,2 miliona evra, je otvoren do 30. decembra 2018. godine a pravo učešća ima 99 lokalnih...

19. Oktobar 2018.

OTVOREN LIKOVNI KONKURS PROGRAMA EU PRO ZA 2019. GODINU „SRBIJA U EU – ČIME ĆEMO OBOGATITI EVROPSKU UNIJU?“

Preševo, Bujanovac, Medveđa - Razvojni program EU PRO je, uz podršku Evropske unije, otvorio nagradni likovni konkurs za učenike i učenice srednjih škola i gimnazija iz 99 gradova i opština na temu „Srbija u EU – Čime ćemo obogatiti Evropsku uniju?“ kako bi podstakao mlade da prepoznaju i na kreativan način predstave ono čime će Srbija sa društvenog...

18. Oktobar 2018.

VLADA JAPANA OBEZBEĐUJE NOVAC ZA RAZMINIRANjE U BUJANOVCU

Bujanovac - Vlada Japana će obezbediti 564.500 evra za finansiranje troškova razminiranja na teritiriji opštine Bujanovac, odnosno u oblasti Turijska brda.

18. Oktobar 2018.

POČINjE URBANIZACIJA NOVOG NASELjA U BUJANOVCU

Bujanovac - Proces izrade urbanističkog plana Novog naselja je započeo razgovorom načelnika Opštinske uprave i Odeljenja za urbanizam sa stanovnicima romskog podstandardnog naselja.

18. Oktobar 2018.

U MEDVEĐI POTPISANI UGOVORI SA NEMAČKOM ORGANIZACIJOM „HELP”

Medveđa - Predsednik opštine Medveđa, Nebojša Arsić, i „Help“- ov menadžer za ekonomski razvoj, Maša Bubanj, su u Kulturnom centru u Medveđi uručili 15 ugovora o donaciji u okviru projekta „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana“, koji finansira Vlada Nemačke.

16. Oktobar 2018.

KONCERT KLASIČNE MUZIKE U MEDVEĐI

Medveđa - U Kulturnom centru opštine Medveđa u utorak 16. oktobra biće održan koncert sastava “ARS FUTURA”  od 19 sati i ovo je četvrti koncert koji se organizuje u okviru projekta „Umetnička muzika na jugu Medveđa-sezona 2018“, podržanog od Ministarstva kulture i informisanja.

16. Oktobar 2018.

ASFALTIRANA 2 KILOMETRA PUTA, USKORO JOŠ TOLIKO

Medveđa - Na putnom pravcu od Bučumetskog puta do Rujkovca kod Medveđe asfaltirano je ukupno 2.000 metara, dok se za ostalih 2 kilometra očekuje nastavak u narednom periodu.

16. Oktobar 2018.

OKRUGLI STO U BUJANOVCU PRED IZBORE ZA SAVETE NACIONALNIH MANjINA

Bujanovac – U okviru projekta „Ka većoj informisanosti albanske i bošnjačke nacionalne manjine o predstojećim izborima za nacionalne savete nacionalnih manjina“, koji CeSID sprovodi uz finansijsku podršku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave...

«Претходна страна   Следећа страна»