Arhiva vesti
                   
17. Novembar 2017.

MEĐUETNIČKA SARADNjA

Preševo - Građevinsko preduzeće „Saba Belča” iz Preševa, koje je osnovano pre 26 godina, primer je dobre međuetničke saradnje i poslovanja. Preduzeće koje gradi i održava puteve i koje će ove zime čistiti od snega drumove u Preševu, Bujanovcu i Vranju, zapošljava i Srbe i Albance. 

17. Novembar 2017.

STEVANOVIĆ PREDUZETNICIMA: DODELjUJEMO GRANTOVE, KONKURIŠITE

Beograd - Državni sekretar Ministarstva privrede Dragan Stevanović pozvao je preduzetnike i vlasnike mikro, malih i srednjih preduzeća, da se prijave za program podrške investicijama, u okviru kojeg je obezbeđeno više od 242,9 miliona dinara bespovratnih sredstava.

16. Novembar 2017.

PUTUJUĆI ŠKOLSKI BIOSKOP „SLOBODNA ZONA JUNIOR" U MEDVEĐI

Medveđa, Beograd - Putujući školski bioskop „Slobodna zona Junior” juče je pošao na prvu turneju po Srbiji. U okviru ovog projekta sa kros medija izložbom učeničkih radova, oko 500 srednjoškolca iz 10 mesta u Srbiji imaće priliku da učestvuju u radionicama medijske pismenosti.

16. Novembar 2017.

KONKURS ZA NAJBOLjI DIZAJN ILI CRTEŽ NA TEMU AKTIVNOG GRAĐANSKOG UČEŠĆA

U okviru programa „Evropa za građane i građanke” raspisan  je konkurs  za najbolji dizajn i crtež na temu „Budućnost građanskog učešća u društvenom i političkom odlučivanju”.

15. Novembar 2017.

PROJEKTI U OPŠTINI BUJANOVAC KOJI SE FINASIRAJU SREDSTVIMA KOORDINACIONOG TELA U ZAVRŠNOJ FAZI

Bujanovac – Na sednici bujanovačkog Opštinskog veća je ocenjeno da je budžet opštine Bujanovac realizovan 97 odsto u dosadašnjem delu godine.

15. Novembar 2017.

CENE U BUJANOVAČKOM VRTIĆU OSTAJU ISTE

Bujanovac – Na sednici bujanovačkog Opštinskog veća, koja je održana prošlog petka, je odlučeno da cena celodnevnog boravka deteta u vrtiću predškolske ustanove (PU) „Naša radost“ ostaje ista – 2.600 dinara mesečno.

15. Novembar 2017.

EUROFOUND DONIRA OPREMU HUMANITARNIM ORGANIZACIJAMA

Pozivaju se humanitarne organizacije da postanu korisnici donacija opreme Evropske agencije za unapređenje uslova života i rada (Eurofound). Ove donacije uključuju nameštaj i IT opremu.

14. Novembar 2017.

BUJANOVAČKI UČITELjI: PREVENCIJOM PROTIV NASILjA

Bujanovac – Tribinom o nasilju, koja je održana u Domu kulture „Vuk Karadžić” u Bujanovcu, Bujanovačko društvo učitelja (BUDU) je započelo realizaciju projekta „Nasilje nema opravdanja”.

14. Novembar 2017.

ISTRAŽIVANjE: SREDNjOŠKOLCI IZ JABLANIČKOG OKRUGA NAJVEĆI EVRO-SKEPTICI

Leskovac – Najnovija istraživanja su pokazala da više od polovine srednjoškolaca iz Jablaničkog okruga smatra da je Evropska unija (EU) nepravedna prema Srbima i da u njoj mali narodi propadaju...

14. Novembar 2017.

LOKALNE SAMUOPRAVE ĆE UBUDUĆE UTVRĐIVATI EKONOMSKU CENU PREDŠKOLSKOG PROGRAMA

Preševo, Bujanovac, Medveđa - Lokalne samuoprave će ubuduće utvrđivati ekonomsku cenu predškolskog programa i visinu svog učešća u troškovima, i to u rasponu do 80 odsto od ekonomske cene po detetu, utvrđeno je izmenama Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju koje je usvojila Skupština Republike Srbije.

«Претходна страна   Следећа страна»