Arhiva vesti
                   
9. Septembar 2016.

ZA TRI DANA PREGLEDANO PREKO PET STOTINA PACIJENATA

Preševo – Bujanovac – Za tri dana otkad je počelo zajedničko medicinsko angažovanje timova Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja Oružanih snaga SAD, u opštinama Preševo i Bujanovac, pregledano je ukupno preko pet stotina pacijenata.

7. Septembar 2016.

„BAZA JUG“ DOBILA PET MOTORNIH VOZILA

Bujanovac - Centar za obuku jedinica za multinacionalne operacije Kopnene vojske u bazi Jug u Bujanovcu  dobio je pet motornih vozila koja su donacija SAD.

Komandant Centra za obuku jedinica za multinacionalne operacije Kopnene vojske Bratislav Vukotić rekao je da će vozila  unaprediti mobilnost Centra i nivo usluga koje ta jedinica pruža korisnicima.

6. Septembar 2016.

KONKURS ZA DODELU SREDSTAVA ZA SUBVENCIJE PRIVREDNIM SUBJEKTIMA U PRIVATNOM VLASNIŠTVU U 2016. GODINI U OPŠTINAMA PREŠEVO, BUJANOVAC I MEDVEĐA

Na osnovu Zaključka Vlade Republike Srbije o prihvatanju Programa mera o rasporedu i korišćenju sredstava za subvencije privrednim subjektima u privatnom vlasništvu u 2016. godini u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa, 05 broj 401 - 3803/2016-1 od 08.04.2016. godine, vršilac dužnosti direktorke Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa (u daljem tekstu: Služba Koordinacionog tela), dana 06. septembra 2016. godine raspisuje KONKURS

 

 

6. Septembar 2016.

DESET GODINA SARADNjE SA NACIONALNOM GARDOM OHAJA

Beograd -  Komadant Nacionalne garde američke države Ohajo Mark Bartman i načelnik generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković izrazili su spremnost da se desetogodišnja uspešna saradnja dodatno unapredi.

6. Septembar 2016.

POČELA MEDICINSKA ASISTENCIJA U PČINjSKOM OKRUGU

Preševo - U narednih osam dana, medicinski timovi Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja pomagaće lokalnom stanovništvu u udaljenim predelima Vranja, Bujanovca i Preševa. Na osam lokacija lekari različitih specijalnosti besplatno će pregledati meštane.

5. Septembar 2016.

KONKURS ZA DODELU STIPENDIJA UČENICIMA SREDNjIH ŠKOLA NA PODRUČJU OPŠTINA PREŠEVO, BUJANOVAC I MEDVEĐA ZA PERIOD ŠKOLSKE 2016/2017 GODINE

Na osnovu Odluke v.d. zamenice direktorke Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa 100 br 670-00-00002/2016-01 od 31.08.2016.  godine,  Služba Koordinacionog tela objavljuje

5. Septembar 2016.

POZIV ZA MEDIJE - 06.09.2016

Pozivamo vas da u utorak 06. septembra u 11 časova u Osnovnoj školi „9.maj“ u selu Reljan, u opštini Preševo ispratite početak „Zajedničkog medicinskog angažovanja“ timova Vojske Srbije, lekara sa Vojno medicinske akademije i Nacionalne garde Ohaja. 
5. Septembar 2016.

NA TRI DEONICE KORIDORA 10 NA JUGU SRBIJE RADOVI IDU BRŽE OD PREDVIĐENE DINAMIKE

Beograd – Bujanovac- Prešvo - Ruske železnice će 19. septembra potpisati ugovor sa Saobraćajnim institutom CIP za zajedničko projektovanje jedinstvenog Dispečerskog centra u Makišu, koji će upravljati srpskim prugama, rečeno je u kompaniji "RŽD internešnal".

2. Septembar 2016.

ANALIZA UČEŠĆA GRAĐANA U DONOŠENjU ODLUKA U PREŠEVU, BUJANOVCU I MEDVEĐI

Preševo, Bujanovac, Medveđa - Centar za slobodne izbore i demokratiju – CeSID (Beograd), GO-JA (Medveđa), International Human Center (Preševo) i Civilni resurs centar (Bujanovac) zajednički sprovode projekat „Podrška demokratizaciji u Preševu, Bujanovu i Medveđi“, pod pokroviteljstvom Evropske unije, a u okviru EIDHR programa. Cilj projekta je jačanje demokratizacije i uključivanje ranjivih grupa u procese donošenja političkih i drugih odluka od javnog značaja u Preševu, Bujanovcu i Medveđi.  

2. Septembar 2016.

NAJVIŠE PRVAKA U VRANjU I BUJANOVCU, A NAJMANjE U TRGOVIŠTU I BOSILEGRADU

Vranje, Bujanovac - U osnovnim školama u Pčinjskom okrugu školovanje su juče započela 2.063 đaka prvaka, od čega je najveći broj u Vranju, gde je prvi razred počelo da pohađa 797 prvaka, i opština Bujanovac sa 435 prvaka.

«Претходна страна   Следећа страна»